≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve osobe ubijene, osam ranjeno u napadu dronom na stambeni blok u Odesi

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rusija nastavlja da se bori protiv civila. Jedan od neprijateljskih dronova pogodio je stambenu zgradu u Odesi. Uništeno je 18 stanova“

  • 0
Rat u Ukrajini, ruski napad 29. decembra 2023. Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su poginule, osam je ranjeno, a šest se i dalje vode kao nestale nakon što se ruski dron srušio na stambeni blok u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi, saopštile su vlasti.

"Rusija nastavlja da se bori protiv civila. Jedan od neprijateljskih dronova pogodio je stambenu zgradu u Odesi. Uništeno je 18 stanova“, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu.

Regionalni guverner Odese Oleh Kiper, saopštio je da su radovi na čišćenju ruševina u toku i da je izvučen živ jedan čovek, koji je verovatno bio u podrumu u vreme napada.

Ukrajinski mediji, koji su citirali lokalne vlasti, saopštili su da se šest osoba i dalje vode kao nestale, prenosi Rojters.

U Hersonskoj oblasti ruske snage su jutros izvršile artiljerijski napad na Stanislavsk, u kome je jedna osoba ubijena, saopštilo je regionalno tužilaštvo, prenosi Ukrinform.

U Sumskoj oblasti, ruske snage su tokom noći i jutra izvršile 11 udara na devet naselja u regionu, sopštile su lokalne vlasti na Telegramu, prenosi Ukrinform.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srušio se ruski avion kod granice sa Ukrajinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA