Vreme čitanja: oko 1 min.

Jolandin skelet nađen u šumi 4 godine nakon nestanka: Jedna stvar i dalje misterija, spominje se i sekta

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sudbina mlade devojke iz Lajpciga, koja je nađena mrtva 4 godine nakon nestanka, deluje sve misterioznije umesto da se konačno rasvetli

  • 0
Nestala devojka Jolanda Yolanda Klug Nemačka Lajpcig Foto: Police Directorate of Leipzig

Četiri godine nije bilo ni traga studentkinji Jolandi Klug (26), koja je nestala u Nemačkoj 2019. godine, a onda je nepoznati prolaznik pronašao ljudske kosti u šumi 2023. godine.

Utvrđeno je da pripadaju Jolandi. Vesti o smrti nestale mlade devojke šokirale su Nemačku pre tačno godinu dana. Međutim, okolnosti njene smrti su misteriozne kao i njen nestanak.

Da li je to bila nesreća ili zločin? Sudbina mlade devojke iz Lajpciga deluje sve misterioznije umesto da se konačno rasvetli, piše Bild.

Javni tužilac Andreas Riken rekao je za Bild da istraga još uvek nije završena i da "Jolanda Klug nije hladan slučaj".

U potpunosti je nejasno kako je studentkinja umrla niti da li se to uopšte može utvrditi na osnovu nepotpunog skeleta. Ni godinu dana nakon što je skelet pronađen u šumi, nema zvaničnog uzroka smrti.

"Zbog istraga koje su u toku, u ovom trenutku ne mogu biti otkrivene nikakve informacije", rekao je Riken.

On je dodao da se odgovori ne mogu očekivati bar do kraja marta, što znači da Jolandina porodica mora da nastavi da živi u neizvesnosti.

Jolanda je nestala sa lica zemlje 25. septembra 2019. godine. Tada je rekla poznanicima da želi da ide autobusom do Ikee u obližnji grad.

Pas tragač je jednom odveo istražitelje do zamka u Haleu. Jolanda je tamo trebalo da se sastane sa prijateljem na univerzitetskom događaju, ali nikada nije došla.

Istraga je ušla čak i u kontroverznu sektu sajentologija, sa kojom je Jolanda ranije imala kontakt, navodi policija. Trag je vodio do evropskog sedišta u Danskoj, ali onda nikuda.

Posmrtni ostaci pronađeni su 25. februara 2023. u rezervatu prirode u blizini Frajburga, nešto manje od sat vremena vožnje od Lajpciga. Prema informacijama BILD-a, pronađeno je deset kostiju i drugih delova skeleta, uključujući i vilicu.

Šta je Jolanda tražila u šumi i da li je tamo uopšte stigla dobrovoljno i živa, ostaje misterija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA