≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija u Francuskoj: Pao most, radnici skakali s visine od 10 metara da spasu živote, jedan nije uspeo

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tragedija se dogodila kasno popodne u Labežu, u blizini hipermarketa u tom predgrađu Tuluza u kojem je vladalo oduševljenje što će konačno, od 2028. godine, biti deo gradskog metroa

  • 0
Pad mosta u Tuluzu, Francuska Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP / Profimedia

Paluba mosta u izgradnji srušila se u ponedeljak kasno popodne u Tuluzu u Francuskoj, javlja El Figaro.

U nesreći na gradilištu treće linije metroa jedna osoba je poginula, a tri su povređene, od kojih su dve bile veoma teške povrede, navodi se u saopštenju.

Tragedija se dogodila kasno popodne u Labežu, u blizini hipermarketa u tom predgrađu Tuluza u kojem je vladalo oduševljenje što će konačno, od 2028. godine, biti deo gradskog metroa.

Od 17.05, prema podacima Vatrogasno-spasilačke službe (SDIS) Gornje Garone, oko pedeset vatrogasaca i 20 vozila bilo je na licu mesta kako bi zbrinuli nastradale i, iz predostrožnosti, ispitali ruševine.

A priori, tragediju je izazvao "lom dizalice, između dva stuba", opisao je uveče javni tužilac Semjuel Vuelta-Simon, koji je na lice mesta stigao ubrzo nakon incidenta i čije su službe otvorile istragu.

Na ovoj deonici mosta u izgradnji radilo je šest ljudi.

"Četvoro je bilo na njemu u trenutku urušavanja i skočilo je sa visine od oko 10 metara", rekao je on. Kako je dodao, jedna od tih osoba preminula je od zadobijenih rana.

Predsednik mreže javnog prevoza u Tuluzu Tiseo Žan-Mišel Lat rekao je da su dvoje teško povređenih u Univerzitetskoj bolnici Purpan u Tuluzu.

Osnovana je jedinica za psihološku podršku, naveo je Tiseo u saopštenju za javnost, koji je takođe uputio "iskreno saučešće porodici žrtve".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA