Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski komunisti zatražili ispitivanje moguće umešanosti Zapada u Staljinovu smrt

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stranka se obratila Generalnom tužilaštvu Ruske Federacije i FSB-u sa zahtevom da provere moguću umešanost zapadnih obaveštajnih službi u njegovu smrt

  • 0
Josif Staljin, SSSR, Sovjetski Savez, Boljševici Staljin sa Klimentom Vorošilovim. Foto: Everett / Profimedia

Komunistička partija ''Komunisti Rusije'' (CPKP) zatražila je danas od ruskog tužilaštva i od službe bezbednosti FSB da provere moguću umešanost zapadnih obaveštajnih službi u smrt nekadašnjeg lidera Sovjetskog saveza, Josifa Džugašvilija Staljina, izjavio je danas predsednik CPKP Sergej Malinkovič.

''Povodom 71. godišnjice smrti Josifa Visarionoviča Staljina, stranka se obratila Generalnom tužilaštvu Ruske Federacije i FSB-u sa zahtevom da provere moguću umešanost zapadnih obaveštajnih službi u njegovu smrt, pošto mnoga svedočenja Staljinovih savremenika govore o mogućem trovanju vođe sovjetskih naroda koje su potencijalno izvršili zapadni agenti'', rekao je Malinkovič.

On je dodao da će predstavnici stranke danas položiti cveće na Staljinovu bistu u Kremlju.

Josif Staljin bio je lider Sovjetskog saveza tokom Drugog svetskog rata, koji se u Rusiji naziva i Otadžbinski rat, a preminuo je 5. marta 1953. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA