Vreme čitanja: oko 2 min.

Mišel Obama otkrila da li će se kandidovati za predsednika SAD: "Uplašena sam šta bi se moglo dogoditi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

U poslednje vreme česte su spekulacije o tome da li će bivša prva dama SAD u poslednji trenutak iskočiti kao kandidat Demokratske stranke umesto Džozefa Bajdena

  • 0
Misel Obama, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

U poslednje vreme česte su spekulacije o tome da li će bivša prva dama SAD u poslednji trenutak iskočiti kao kandidat Demokratske stranke umesto Džozefa Bajdena.

Ipak, ne računajte na to, piše New York Post.

Kancelarija 60-godišnjakinje snažno je zatvorila vrata za bilo kakvu potencijalnu kandidaturu za Belu kuću u utorak u pokušaju da uguši uporne spekulacije i želje o tome da je uzurpirala demokratsku nominaciju od predsednika Bajdena.

"Bivša prva dama Mišel Obama je nekoliko puta tokom godina izjavila da se neće kandidovati za predsednika", rekla je za NBC News direktorka komunikacija Kristal Karson.

"Gospođa Obama podržava kampanju za reizbor predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris", dodala je ona.

Bivši predsednik Barak Obama srdačno je podržao Bajdena u njegovom očekivanom revanšu protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Mišel Obama je ranije više puta odbacivala kandidaturu za predsednika.

"Politika je teška", rekla je Opri Vinfri tokom njenog Netflix specijala "Svetlost koju nosimo" prošle godine.

"Moraš to želeti. Mora biti u vašoj duši jer je tako važno. To nije u mojoj duši", rekla je ona.

Od kada je napustila Belu kuću 2017. godine, Mišel Obama je ostala omiljena ličnost među liberalima.

Rasmusenovo istraživanje od prošlog meseca pokazalo je da nešto manje od polovine demokrata želi da zameni Džoa Bajdena.

Mišel Obama je bila glavni kandidat da ga zameni, sa 20 odsto podrške u toj anketi.

Ona je takođe otvoreno izrazila svoju zabrinutost zbog toga što se Tramp vraća u Ovalnu kancelariju.

"Uplašena sam šta bi se moglo dogoditi, jer su naši lideri važni. Koga biramo, ko govori u naše ime, ko drži tu propovedaonicu za nasilnike, to utiče na nas na način koji ponekad mislim da ljudi uzimaju zdravo za gotovo", rekla je ona u podkastu u januaru.

Brojni republikanci i konzervativni komentatori podstakli su spekulacije da bi bivša prva dama mogla upasti u trku u poslednjem trenutku, verovatno do Nacionalne konvencije demokrata u avgustu u Čikagu.

"Mislim da vidimo kako korporativni mediji počinju da se okreću protiv Džoa Bajdena", rekao je senator Ted Kruz u svom podkastu "Verdict" prošlog meseca.

"Verujem da postoji veoma značajna šansa da će Demokratska partija povući konce za Džoa Bajdena, izvući ga i zameniti Mišel Obamom", rekao je on.

Sam Tramp je javno posejao sumnju u to da li će Bajden zaista biti kandidat demokrata u novembru.

Drugi, kao što je guverner Floride Ron Desantis, tvrde da bi guverner Kalifornije Gavin Njusom mogao da zameni Bajdena na vrhu liste. Njusom je odbacio kandidaturu i iskreno je podržao Bajdena.

Spekulacije o Bajdenovom kandidovanju su se uskovitlale delom zbog ljutnje glasača zbog njegovih godina. Sa 81, on je već najstariji predsednik u istoriji SAD i imao bi 86 godina na kraju punog drugog mandata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA