Vreme čitanja: oko 1 min.

Sveštenik prevario vernike za 1,3 miliona evra? Pričao im da će biti mitropolit, zaplenjeno i luksuzno vozilo

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga će pokazati da li su oni zaista prevarom uzeli 1.340.000 evra od žrtava

  • 0
Pravoslavni sveštenik Foto-ilustracija: Shutterstock

Sveštenik (68) iz Soluna koji se sumnjiči da je vernike oštetio za više od milion evra, nastavlja da obavlja službu u Crkci Svetih Kirila i Metodija.

On kaže da sve što želi je da služi u istoj crkvi u kojoj je decenijama, ali ne krije da je Tužilaštvo pokrenulo istragu o njegovom slučaju.

"Ne mogu da govorim na tu temu, Tužilaštvo mi ne dozvoljava. Ne plašim se, da se plašim ne bih bio u hramu, krio bih se od sveta. Nisam pobegao, ne krijem se, uvek sam na raspolaganju vlastima", rekao je on.

On se sumnjiči da je sa svoja dva pomoćnika od novembra 2018. godine, do 24. februara prošle godine prilazio ljudima i uveravao ih da bi on mogao da postane sledeći solunski mitropolit i da bi oni zbog toga mogli da imaju korist.

Da bi bili što uverljiviji žrtvama su pokazivali lažna pisma koje je on navodno dobijao od verskih i državnih organa i od njih zbog toga uzimao novac.

Istraga će pokazati da li su oni zaista prevarom uzeli 1.340.000 evra od žrtava.

Do sada je nakon prijave nekoliko meštanina utvrđeno da je novac prebačen na račun sveštenikovih saučesnika.

Policija je u međuvremenu zaplenila luksuzno vozilo, dva kompjutera, štampač, dva USB-a, razne računovodstvene knjige, razna pisma i beleške, kao i dva mobilna telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA