≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niki Hejli zvanično potvrdila da se povlači iz predsedničke trke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp

  • 4
Nikki Haley Niki Hejli Foto: Tanjug/AP

Niki Hejli se zvanično povukla iz kandidature za predsdedničku nominaciju Republikanske stranke za predsedničke izbore u SAD.

"Došlo je vreme da prekinem moju kampanju. Rekla sam da želim da se čuje glas Amerikanaca. To sam i uradila. Ne žalim zbog toga", rekla je ona.

Odluka o suspenziji kampanje znači da je jedini preostali kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp.

Rođena kao Nimrata Randava, Hejlijeva je ćerka indijskih imigranata koji su u ruralnom delu Južne Karoline imali prodavnicu garderobe. Udala se za Majkla Hejlija, oficira Nacionalne garde Južne Karoline, 1996. godine. Imaju dvoje dece, ćerku Renu i sina Nalina. U Republikanskoj partiji bila je konzervativna ali je reputaciju stekla baveći se pitanjima roda, pola i rase na kredibilniji način od drugih članova stranke.

Sebe naziva zaštitnicom američkih interesa u inostranstvu, i tokom njene funkcije ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama 2017. i 2018. godine, Amerika se povukla iz iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog tokom administracije Baraka Obame, a koji je među republikancima bio izuzetno nepopularan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Toza

    6. mart 2024 | 16:45

    E baš šteta. A bila je tako perspektivan kandidat duboke države... Sad im preostaje da smisle kako da spreče Trampa da razvali na izborima mumiju...

  • Krusko Medo

    6. mart 2024 | 17:04

    Шта је друго и могла да уради кад је изгубила у својој држави где је рођена,одрасла и живи и даље,Трамп је развалио ко беба звечку

  • Miki

    6. mart 2024 | 16:36

    I to me zabole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA