Vreme čitanja: oko 2 min.

Mama 14 dece pala sa električnog trotineta, lekari mislili da je bila pijana: Posle par dana umrla u bolnici

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trećeg dana nakon pada, glavobolje su joj se pogoršale i počela je da se ponaša čudno. Njena prijateljica je bila zabrinuta pa je uveče pozvala Hitnu pomoć

  • 1

Majka 14 dece, Anđelin Brajan (47) iz Velike Britanije, umrla je nakon što je pala sa električnog trotineta prilikom čega je udarila glavom o beton i zadobila tešku povredu glave.

Četrnaestoro dece, starosti između pet i 29 godina, skrhano je gubitkom majke i o njima se brinu rođaci u Milton Kejnsu.

Jedna od njenih ćerki, Džejmi Endruz, rekla je da je posle nesreće "ustala i nastavila dalje" uprkos tome što se žalila na glavobolju.

Trećeg dana nakon pada, glavobolje su joj se pogoršale i počela je da se ponaša čudno. Njena prijateljica je bila zabrinuta pa je uveče pozvala Hitnu pomoć.

"Nisu je ostavili u bolnicu, ostavili su je gde je bila i rekli da misle da je pijana. Međutim, nije, to je zbog povrede glave", rekla je ćerka neposredno nakon što je majka pala.

Sledećeg jutra stanje gospođe Brajan se još više pogoršalo. Prijateljica je ponovo pozvala Hitnu pomoć i ovog puta je hitna pomoć odvezla u bolnicu.

"Poslali su je na skener i otkrili da ima četiri krvarenja na mozgu uzrokovana padom sa skutera. Izvršili su operaciju kako bi drenirali krvarenje i stavili je u komu. Peti dan je doživela moždani udar. Stavljena je na aparat za održavanje u životu, ali, nažalost, nije se oporavila“, rekla je Endruz.

"Bio je to takav šok za sve nas. Ova razorna nesreća nas je sve ostavila slomljenih srca", rekla je ćerka Džejmi.

"Mama je bila naša kraljica. Bila je tu za sve nas i njene unuke", dodala je.

Stradala žena je pomagala prijatelju da se preseli u Notingem kada je pala sa njenog trotineta i zadobila smrtonosne povrede.

Odmah nakon nesreće nastavila je normalno da vozi, ali je ubrzo počela da ima glavobolje i da se čudno ponaša.

Na kraju je primljena u bolnicu gde je doživela moždani udar.

Porodica i prijatelji slomljenog srca odali su počast "ljubaznoj" majci i organizovali akciju prikupljanja sredstava za njenu sahranu.

Električni trotineti postaju sve veći problem širom Velike Britanije, a Dejli mejl je ranije pisao kako su policijski izveštaji zabeležili više od 20.000 krivičnih dela ljudi na električnim trotinetima u poslednje tri godine.

Uređaji su povezani sa 23 krivična dela trgovine drogom, 44 pljačke i dva za posedovanje vatrenog oružja samo u Bedfordširu, kao i sa izveštajima o uhođenju, seksualnom napadu, pa čak i o pokušaju ubistva.

I dalje je nezakonito koristiti privatni električni trotinet osim ako se nalazite na privatnom zemljištu ili ukoliko imate saglasnost vlasnika zemljišta. Jedini način da ih legalno koristite na javnim putevima je preko ovlašćene šeme iznajmljivanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    8. mart 2024 | 21:10

    Jel imala nalepnicu, to je potrebno da se ovo nesigurno vozilo pusti u promet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA