Vreme čitanja: oko 1 min.

SAD će izgraditi luku u Gazi za primanje humanitarne pomoći

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Luka, koja bi bila privremena, povećala bi količinu humanitarne pomoći za Palestince, navode neimenovani zvaničnici

  • 0

Američki predsednik Džo Bajden će večeras u svom govoru o stanju nacije najaviti da će Vojska SAD izgraditi luku u Gazi na obali Sredozemnog za primanje humanitarne pomoći, piše Rojters, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Oni su dodali da Hamas odlaže postizanje novog dogovora s Izraelom o oslobađanju talaca i ne pristaje da oslobodi bolesne i starije osobe, prenosi agencija.

Luka, koja bi bila privremena, povećala bi količinu humanitarne pomoći za Palestince, navode neimenovani zvaničnici.

Pored toga, sarađivaće s Ujedinjenim nacijama i humanitarnim organizacijama koje "razumeju distribuciju pomoći unutar Gaze", dodali su zvaničnici, istakavši da će prve zalihe pomoći dolaziti sa Kipra.

Bajden je poslednjih nedelja na udaru kritičara u Sjedinjenim Državama zbog politike prema ratu u Gazi u kojem je već stradalo više od 30.000 osoba.

Američki mediji pišu da se nezadovoljstvo dela javnosti odrazilo i na unutastranačke izbore demokrata za predsedničkog kandidata na kojima je određeni broj demokratskih birača odlučio da ne izađe na izbore ili da na njima ne glasa za Bajdena.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA