Vreme čitanja: oko 1 min.

Demonstranti tražili od Bajdena prekid vatre u Gazi, u Bostonu 50 uhapšenih

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Demonstranti su zaustavili saobraćaj u Bostonu i Los Anđelesu, a u Bostonu je uhapšeno 50 ljudi, prema jednoj grupi aktivistima i lokalnim medijima

  • 1
Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Obraćanje američkog predsednika Džozefa Bajdena naciji u četvrtak izazvalo je manje proteste širom SAD, ali i hapšenja, a demonstranti su zahtevali da Bajden traži trajni prekid vatre u sukobu Izraela i palestinskog Hamasa, i da se angažuje na smanjenju izraelskih napada na Gazu.

Demonstranti su zaustavili saobraćaj u Bostonu i Los Anđelesu, a u Bostonu je uhapšeno 50 ljudi, prema jednoj grupi aktivistima i lokalnim medijima, preneo je Rojters.

Uoči Bajdenovog govora, desetine ljudi okupilo se u blizini Bele kuće, nateravši policiju da blokira obližnju ulicu.

"Okupili smo se ovde, jer, što je mnogo, mnogo je", rekao je izvršni direktor američke Kampanje za palestinska prava Ahmad Abuznaid.

Savet za američko-islamske odnose saopštio je da je govor Bajdena bio "najbolja i verovatno poslednja šansa" da se objave koraci kojim bi se umanjila patnja Palestinaca u Gazi, kao i da se zadobije nazad podrška Arapa, Palestinaca i Amerikanaca koji su protiv rata, razočaranih Bajdenovom politikom.

Nekoliko časova pre govora, američki Kapitol je bio okružen velikom bodljikavom žicom, koja se uvek stavlja uoči godišnjeg predsedničkog govora u oba doma Kongresa.

Palestinska zastava visila je sa terase kancelarije kongresne zgrade, a manja grupa demonstranata vikala je "prekid vatre, odmah".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Родољуб

    9. mart 2024 | 00:08

    "američki Kapitol je bio okružen velikom bodljikavom žicom, koja se uvek stavlja uoči godišnjeg predsedničkog govora u oba doma Kongresa." и "u Bostonu uhapšeno 50 demonstranata". / Замислите да се за време Путиновог говора около постави бодљикава жица па данима би Западна штампа о томе галамила на сав глас, а ево видимо да се демонстранти хапсе и код предводника 'демократије' (а не само у Русији) и ником ништа , нормалан процес у спровођењу демократије!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA