Vreme čitanja: oko 1 min.

Tereza Mej se neće kandidovati za poslanika na narednim izborima za parlament Velike Britanije

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mej je bila premijerka 2016. godine, nakon što je tadašnji premijer Dejvid Kameron otišao nakon što su Britanci izglasali da napuštaju Evropsku uniju

  • 0
Britanija premijer kraljica Elizabeta Queen Elizabeth Tereza Mej Theresa May Foto: Profimedia/©stephenbutler / MEGA / The Mega Agency

Bivša premijerka Velike Britanije Tereza Mej rekla je danas da se neće kandidovati za poslanika u narednom sazivu parlamenta.

Mej je bila premijerka 2016. godine, nakon što je tadašnji premijer Dejvid Kameron otišao nakon što su Britanci izglasali da napuštaju Evropsku uniju.

Izabrali su je kolege iz Konzervativne partije da sprovede Bregzit, za koju joj, kako navodi Rojters, prethodnik nije ostavio nikakav plan.

Mej je rekla za lokalni list Mejdenhed advertajzer da otkako je napustila premijersko mesto, provela je mnogo vremena radeći na globalnim pitanjima, kao što je borba protiv modernog ropstva i krijumčarenja ljudi.

"Zbog ovoga, nakon mnogo razmišljanja, shvatila sam da, gledajući unapred, ne mogu više da radim svoj posao dok sam istovremeno i poslanik, na način na koji smatram da je dobar", rekla je ona.

Mej je napustila premijersku funkciju 2019. godine, ali je od tada ostala član parlamenta, predstavljajući njenu izbornu jedinicu sa jugoistoka Engleske.

Ona je, takođe, obećala da će podržati vladu Rišija Sunaka i rekla je da veruje da će torijevci pobediti na sledećim izborima, koji će biti održani u januaru 2025. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA