Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp je dao garanciju od skoro 92 miliona dolara u slučaju tužbe za klevetu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U januaru je savezna porota dodelila Kerol 83,3 miliona dolara odštete kao rezultat Trampovih klevetničkih izjava u kojima je poricao da ju je silovao, rekavši da nije njegov tip, i optužio je da je izmislila optužbe da bi povećala prodaju svoje knjige

  • 0
Donald Tramp suđenje Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp dao je garanciju od 91,63 miliona dolara prilikom podnošenja žalbe na presudu protiv njega u slučaju E. Džin Kerol za klevetu, javlja CNN.

Obaveštenje o Trampovoj garanciji i žalbi upućeno je saveznom sudu u Njujorku u petak.

U januaru je savezna porota dodelila Kerol 83,3 miliona dolara odštete kao rezultat Trampovih klevetničkih izjava u kojima je poricao da ju je silovao, rekavši da nije njegov tip, i optužio je da je izmislila optužbe da bi povećala prodaju svoje knjige.

Osiguravajuća kompanija Chubb preuzela je garanciju za Trampa, koju je bivši predsednik potpisao u utorak. Prema uslovima garancije, Chubb će obezbediti samo žalbu na presudu od 83,3 miliona dolara, ali ne i buduće žalbe.

Garancije je veća od presude jer okružni sud generalno zahteva od stranke da položi 110%.

Tramp se takođe suočava sa rokom do 25. marta da uloži još 454 miliona dolara u slučaju presude za prevare po tužbi njujorškog državnog tužioca.

U slučaju Kerolove, Tramp je tvrdio da je presuda preterana i da bi je trebalo smanjiti. Tokom suđenja, advokati Kerolove su rekli poroti da bi Tramp trebalo da bude kažnjen velikom odštetom kako bi ga to nateralo da zaustavi svoje klevetničko ponašanje.

Pored te dve presude protiv njega, Tramp se takođe suočava sa sve većim pravnim taksama koje duguje za četiri krivična suđenja sa kojima se suočava dok se bori za još jedan predsednički mandat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA