Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (11) umro nakon što je učestvovao u onlajn izazovu: Očajna porodica uputila apel

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica želi da njihova tragedija donese promenu

  • 0
Bolnica dete Foto-ilustracija: Shutterstock

Porodica iz Ujedinjenog Kraljevstva je u žalosti nakon popularnog onlajn izazova koji je doveo do smrti malog dečaka, javlja magazin People.

Tomi-Li Grejsi Bilington (11) doživeo je srčani zastoj i kasnije je umro u kući prijatelja u Lankasteru nakon što su njih dvojica pokušali da izvedu izazov koji je na društvenim mrežama poznat kao "hromiranje" tokom spavanja.

Hromiranje — takođe poznato kao puhanje — uključuje "udisanje toksičnih hemikalija, često iz proizvoda za domaćinstvo, da bi se omamio", prema The Times of London, koji je izvestio o smrti dečaka.

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), hromiranje je "namerno udisanje isparljivih supstanci i može da izazove ozbiljnu štetu integritetu centralnog nervnog sistema i poremeti normalne putanje psihološkog, emocionalnog i neurobiološkog razvoja".

"Tomi-Li je odmah doživio srčani zastoj i odmah umro. Bolnica je učinila sve da pokuša da ga povrati, ali ništa nije uspjelo. On je preminuo", rekla je dečakova baka.

"Obe naše porodice su potpuno uništene, ali svi želimo isto", rekao je član porodice.

"Ovo nas sve lomi, ali želimo da pomognemo da se spasu životi druge dece i da porodicama podignemo svest da svoju decu čuvaju."

U Australiji je "hromiranje" takođe odnelo živote nekoliko tinejdžera. Prošlog proleća, u gotovo identičnom incidentu umrla je učenica 8. razreda iz Melburna Esra Hejns.

"To je bila samo redovna rutina druženja sa svojim drugovima", rekla je njena majka Andrea za australijski informativni program A Current Affair.

Ali dok je bila na zabavi, njeni roditelji kažu da je Esra udahnula hemikalije iz limenke dezodoransa da bi se brzo napila, što je na kraju izazvalo njenu smrt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA