Vreme čitanja: oko 1 min.

Šaban sa porodicom pobegao iz Beča nakon silovanja devojčice (12): Vratili se kući u balkansku zemlju

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šaban je imao 15 godina u vreme zločina. On pripada multikulturalnoj bandi od 17 članova, koji su osumnjičeni da su mesecima silovali devojčicu (12) u Beču

  • 2
Silovanje devojčica tuga Foto: Shutterstock

Zbog straha od osvete, jedan od osumnjičenih za silovanje devojčice u Beču pobegao je iz austrijske prestonice sa svojim roditeljima, bratom i sestrom. Porodica se vratila u Bugarsku, gde žele da počnu ispočetka.

Šaban je imao 15 godina u vreme zločina. On pripada multikulturalnoj bandi od 17 članova, koji su osumnjičeni da su mesecima silovali devojčicu (12).

Šokantan slučaj grupnog silovanja uznemirio je ne samo javnost u Austiji, već i ceo svet. I devojčica i osumnjičeni žive u istom distriktu i žrtva se sa njima susretala stalno.

Šaban je proveo svoje detinjstvo u Bugarskoj i došao je u Austriju pre 10 godina sa svojim roditeljima i bratom i sestrom.

Išao je u osnovnu i srednju školu, završio je godinu dana Politehničke škole. Ovaj 16-godišnjak je sada nezaposlen i bez primanja.

Na razgovoru u policiji o navodima o silovanju, tinejdžer je tvrdio da je nevin.

"Sve je bilo sporazumno. Nikada nije rekla da je boli", rekao je on.

Za njegovog advokata Manfreda Arbaher-Štegera, "bilo je iznenađenje da ga je devojka prijavila za silovanje nedeljama kasnije". On tvrdi da su odnosi bilo sporazumni i da je žrtva kontaktirala njegovog klijenta.

Austrijski Krone piše da je Šaban sa roditelji prošle nedelje pobegao u Bugarsku, i da je prvi član osumnjičene bande koji je napustio zemlju.

Njegov otac, koji je radio za turskog pekara, ali je takođe nedavno bio nezaposlen, takođe je otišao iz Austrije u svoju domovinu nakon što je stan prodat.

"Roditelji veruju u nevinost svog sina. Ali ljuti pogledi komšija - strah od osvetničkih napada i sramota su preveliki. Oni žele da izgrade novu budućnost za sebe u Bugarskoj", rekao je advokat za Krone.

On je dodao da su sud i javni tužilac obavešteni.

"Moj klijent, naravno, neće izbeći postupak i biće lično dostupan za sve dalje razgovore u Austriji", rekao je advokat osumnjičenog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA