≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova slika otkriva grešku od skoro 100.000 evra: Čovek je upozoren, ali nije hteo da odustane

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako su ga nadležni upozorili da pravi grešku, on je nastavio po svom

  • 2

Muškarac iz Australije kažnjen je sa 145.000 dolara ( australijskih, što je oko 88.000 evra) jer je presekao ilegalni put kroz mangrove do svog imanja. Čovek je više od šest meseci, od oktobra 2019. do juna 2020, proveo čisteći preko 19.000 kvadratnih metara, ili otprilike tri fudbalska terena, močvare da bi isklesao put od 2 km koji povezuje njegovo imanje sa naseljem.

„On je buldožerom obarao mangrove kako bi napravio stazu od dva kilometra kroz nacionalni park. Čovek iz Severnog Kvinslenda dobio je račun veći od 150.000 dolara. „Možete samo da vidite da se ovaj momak probudio jednog jutra i rekao: 'Dođavola, mrzim što moram da vodim svoj čamac kroz ove mangrove'.

Uprkos tome što su ga nadležni savetovali da se ne meša u nacionalni park i zaštićene močvare, čovek je nastavio sa svojim dugim iskopavanjem.

Izgradnja je uključivala uništavanje hiljada stabala mangrova i neovlašćeno uklanjanje zemlje iz nacionalnog parka da bi se put učvrstio. Čovek je takođe napravio rampu za čamce i nekoliko nasipa preko Aligator Krika i obližnjeg Krokodil Krika koristeći zemlju, otpadne materijale poput kamenja, betona, cigle i iskorišćenih cevi, što je dodatno oštetilo nacionalni park i ometalo prirodni tok voda.

Ilegalna gradnja je prijavljena Službi za parkove i divlje životinje Kvinslenda u aprilu 2020, što je dovelo do zajedničke istrage sa Kvinslendskom patrolom za čamce i ribarstvo (KBFP), što je potvrdilo značajnu štetu po životnu sredinu.

Dana 19. februara, počinilac se izjasnio krivim za svih 11 prekršaja na sudu za prekršaje u Taunsvilu, što je rezultiralo novčanom kaznom od 20.000 dolara, skoro 5.000 dolara troškova i nalogom od 120.000 dolara za obnovu. Presuda je stigla 6. marta 2024.

„Današnja odluka potvrđuje našu kontinuiranu posvećenost nultoj toleranciji štete po životnu sredinu unutar naših nacionalno i međunarodno priznatih zaštićenih područja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA