≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen vođa marsejske narko-bande Joda

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istražni sudija u Marseju izdao je nalog za hapšenje Bengue zbog "uvoza narkotika u organizovanoj bandi, transporta i prenosa narkotika, kriminalnog udruživanja, pranja novca i neopravdavanja sredstava", saopštilo je tužilaštvo

  • 0
Francuska pretnje bombom evakuacija policija Foto: Tanjug/AP

Vođa marsejske bande Joda i jedan od najvećih trgovaca drogom u tom gradu, Feliks Bengua, uhapšen je u Maroku, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

Ministar je takođe pohvalio "neumoran" rad policije u borbi protiv trgovine drogom, javlja Figaro.

Istražni sudija u Marseju izdao je nalog za hapšenje Bengue zbog "uvoza narkotika u organizovanoj bandi, transporta i prenosa narkotika, kriminalnog udruživanja, pranja novca i neopravdavanja sredstava", saopštilo je tužilaštvo.

Kriminalna organizacija Feliksa Bengue često se u Marseju sukobljavala sa rivalskom "DZ mafijom", a u tom gradu prethodne godine 49 ljudi je ubijeno, od kojih je 35 bilo povezano sa sukobom dve bande, dok su 123 osobe povređene u incidentima nasilja povezanih sa trgovinom droge.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA