Vreme čitanja: oko 2 min.

Post na Fejsbuku čoveka koštao 230.000 evra

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri fotografije i jedna rečenica koštale su Davida 230.000 evra

  • 2
Facebook kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Nevin čovek, koji je pogrešno optužen na društvenim mrežama da je ubio člana moto-bande Nika Martina dobio je odštetu u vrednosti od 250.000 dolara (oko 230.000 evra).

Bivši vođa moto grupe Rebels ubijen je iz snajpera dok je sedeo za svojom porodicom u Kvinani u decembru 2020. godine. Njega je ubio bivši vojnik, koji je tri meseca kasnije optužen za ubistvo i na kraju osuđen na 20 godina zatvora. Kako u trenutku istrage njegov identitet nije obelodanjen, jedan nedužan čovek je greškom optužen za ubistvo.

Naime, David Siglin je na Fejsbuku postavio tri fotografije nedužnog čoveka i napisao da je to snajperista koji je uhapšen zbog ubistva.

Nekoliko ljudi mu je odgovorilo na post upozoravajući ga da je optužio pogrešnu osobu i da na taj način ugrožava i tog čoveka i njegovu porodicu. Međutim, Siglin je odbijao da obriše post govoreći "da nema ništa loše u tome da se označi osoba koja je optužena". Ipak, dva dana kasnije, pozvao ga je policijski inspektor...

U međuvremenu je čovek, čiju je fotografiju David okačio, od svojih prijatelja saznao šta se dogodilo i obrisao je sve svoje naloege na društvenim mrežama. Sudija okružnog suda se ubrzo oglasio i rekao da je nevino optuženi muškarac besan jer je uvučen u nešto sa čim nema veze.

"On je bio veoma zabrinut za svoju bezbednost, zbog rizika od odmazde moto-bandi. Brinuo se za sigurnost svoje porodice i prijatelja", naveo je sudija.

Sudija je u presudi navela i da se muškarac iselio iz svog doma, prodao sve što poseduje i da je "napustio svoj uobičajeni život".

"Ovaj slučaj je kod njega izazvao osećaj straha, anksioznost, bol. Emotivni uticaj na oštećenog trajao je više od godinu dana", naveo je sudija i dodao da su optužbe protiv oštećenog bile veoma teške.

"Teško je zamisliti goru stvar od identifikovanja nevine osobe kao ubice, plaćenog ubice, posebno kada se optužba odnosi na takav javni zločin i gde su potencijalne posledice za tu nevinu osobu mogle biti veoma opasne", rekao je sudija.

Siglinu je naloženo da isplati čoveku 250.000 dolara odštete, plus 42.041 dolara kamate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    12. mart 2024 | 16:29

    Itreba. Ko je on da govori drugima kako on posti. Na tom internetu ima toliko religija da neke religije ni ne poste. Nametanje posta drugima je kažnjivo to je odluka samih vernika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA