≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je izgledalo privođenje Endrjua Tejta: Rumuni će da ga izruče?

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnik Tejta (37) i njegovog brata (35) rekao je da će braća izaći pred sud, koji treba da donese odluku o tome da li nalog o izručenju treba da se izvrši

  • 2
Endrju Tejt Foto: Tanjug/AP

Kontroverzna braća Endrju i Tristan Tejt, koji su ponovo danas uhapšeni su u Rumuniji, sada se suočavaju sa ekstradicijom u Britaniju, a nakon što su Britanci izdali nalog za njihovo hapšenje zbog navodne 'seksualne agresije'.

Braća su ranije danas snimljeni kako ih izvode iz policijskog kombija sa lisicama pre nego što su odvedeni u Apelacioni sud u Bukureštu.

Advokati koji zastupaju četiri žene koje optužuju Tejta, koji je uticajan na društvenim mrežama, za silovanje i seksualni napad pisali su britanskoj policiji da odmah traže njegovo hapšenje, a nakon što su dobili informaciju da planira da pobegne iz Rumunije, navodi se u saopštenju.

Sud za prekršaje u Vestminsteru sada je izdao nalog u vezi sa optužbama za seksualnu agresiju iznete u periodu 2012-2015, koje je prethodno odbacilo Državno tužilaštvo.

Predstavnik Tejta (37) i njegovog brata (35) rekao je da će braća izaći pred sud, koji treba da donese odluku o tome da li nalog o izručenju treba da se izvrši.

Portparol braće opisao je njihovo hapšenje kao "zbunjujuće oživljavanje decenijskih optužbi, koje je ostavilo braću Tejt uplašene i duboko uznemirene“.

Tejt, koji je stekao milione obožavalaca promovišući ultra-muški način života na mrežama, optužen je u junu u Rumuniji, zajedno sa svojim bratom i dve Rumunke, za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena. Oni su odbacili optužbe.

Slučaj je od tada bio u preliminarnom veću suda u Bukureštu, koje treba da odluči da li suđenje može da počne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinšasa

    12. mart 2024 | 13:15

    "Veoma uticajan na društvenim mrežama",aaahahahahahahhahaaaa.... Pa ako nekom život zavisi od toga šta na dm kaže ovaj ili njemu slični onda taj koji tako i prema tome rezonuje svoj život i ponašanje ima veliki i opasan problem u svojoj glavi.

  • Чудаило

    13. mart 2024 | 13:42

    Жене које тугже за сексуално узнемиравање после 10 и 12 година, није ли то мало чудно? Зашто нису тужиле одмах него баш много година доцније? Да ли су ова двојица тад имала неке новце (предпостављам да нису)? А изгледа да их сад имају, јер ја иначе не видим други разлог за тужбу после толико година. /Слично као и тужба против Трампа тек после 40 година./ Мушкарци јесу навалентни, то је од природе, али да ли ико размисшља о заштити мушкарца од жена за тужбе овог типа после неколико деценија; да ли неке жене ово злоупотребљавају - немојте само казати 'суд ће доказати' јер ако суд докаже да човек није крив ипак стигма јавности остаје на њему. / Не браним ову двојицу, него су они само повод за постављање овог питања.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA