Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko članova tima diskvalifikovanog ruskog kandidata uhapšeno uoči izbora

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekoliko članova tima diskvalifikovanog ruskog kandidata uhapšeno uoči izbora

  • 0
Moskva, Rusija, policija Foto: Tanjug/AP

Nekoliko zaposlenih u kampanji i volontera diskvalifikovanog ruskog predsedničkog kandidata Borisa Nadeždina uhapšeno je uoči izbora u Rusiji koji će biti održani od 15. do 17. marta.

Najmanje 17 Nadeždinovih saradnika privedeno je otkako mu je zabranjeno da se kandiduje u februaru, prenose ruski mediji.

Nadeždinova filijala u Vladivostoku, na ruskom Dalekom istoku, saopštila je da su najmanje tri službenika privedena u sredu ujutru, a da je mesto boravka dvojice nepoznato.

„Slične akcije su sprovedene iu Moskvi i Stavropolju“, dodao je Nadeždin u postu na svom Telegram kanalu, bez detaljnijeg objašnjenja, prenosi Rojters.

Najmanje jedan član Nadeždinovog tima rekao je da je fizički napadnut u danima pre glasanja.

Jednom od pritvorenih, Igoru Krasnovu, šefu lokalnog ogranka, kasnije je određen šestodnevni administrativni pritvor prema zakonu o anti-LGBT propagandi.

„Prava svrha ovakvih radnji 'policajaca' je da spreče momke da učestvuju na izborima od 15. do 17. marta, uključujući posmatranje u okružnoj izbornoj komisiji i učešće u izlaznim anketama", rekao je Nadeždin, komentarišući pritvaranje Krasnova.

Kasnije danas, nepoznati muškarci pretukli su Konstantina Larionova, šefa ogranka Nadeždin u Kalugi u zapadnoj Rusiji, dok se vraćao kući sa posla, prema slikama koje je objavio na Telegramu, a na kojima se vidi kako prima prvu pomoć zbog modrica na čelu, rukama i kolenima.

Iako je Nadeždin priznao da nije imao šanse da se pojavi na glasačkom listiću, kancelarije antiratnog političara su ostale aktivne i on je saopštio da prikuplja sredstva za obuku posmatrača izbora i sprovođenje izlaznih anketa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA