Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim Džong Un provozao novi tenk: Pogledajte fotografije sa lažne borbe

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na fotografijama se vidi kako Kim Džong Un vozi tenk, dok na drugim pozira sa vojnicima i zvaničnicima noseći kožnu jaknu

  • 1
Kim Džong Un tenk Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un predvodio je vojnu demonstraciju u kojoj je vozio novi tenk, saopštila je državna agencija KCNA u četvrtak.

Ovo je poslednji prikaz sile od strane izolovane države dok su Južna Koreja i SAD sprovodile vojne vežbe.

Kim je izrazio "veliko zadovoljstvo" što je novi tip glavnog borbenog tenka uspešno demonstrirao svoju udarnu moć na svom prvom prikazu performansi u sredu, saopštila je KCNA.

U izveštaju državnih medija navodi se da novi tenkovi oružanih snaga "manevrišu velikom brzinom u najgorim uslovima borbe i pogađaju metu velikom snagom, probijajući odbrambene linije sa agilnošću".

105. oklopna divizija, koja je proglašena pobednikom lažne bitke, bila je jedinica koja je zauzela južnokorejsku prestonicu Seul tokom Korejskog rata, izvestila je KCNA.

Na fotografijama se vidi kako Kim Džong Un vozi tenk, dok na drugim pozira sa vojnicima i zvaničnicima noseći kožnu jaknu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šoša

    14. mart 2024 | 17:06

    A narod mu gladuje i životni standard im nikada niži. Eto šta su diktature. Povlaštena oligarhija uživa a osiromašena većina jedva preživljava. O ljudskim NEpravima i NEslobodama da i ne govorim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA