Vreme čitanja: oko 2 min.

Teroristkinja Danijela vodila tajni život u Italiji? Jedan pasoš nađen tokom hapšenja, drugi u pretresu

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li su dokumenti ukradeni, falsifikovani ili čak zvanično izdati, deo je istrage

  • 0
Daniela Klette hapšenje Nemačka Foto: Tanjug/AP

Istraga u slučaju teroristkinje RAF Danijele Klete otkrila je nove tragove koji možda ukazuju da je vodila tajni život u Italiji tokom bekstva.

Kada je uhapšena, Klete je navodno imala italijanski pasoš na ime "Klaudija Vernone". Tokom pretresa prošlog četvrtka, kriminalistička policija je, kako se navodi, pronašla još jedan identifikacioni dokument.

On je bio na ime italijanske državljanke "Klaudije Bernadi", navodno rođene 12. novembra 1963. godine.

Dva lična dokumenta, dva italijanska imena: Da li je Danijela Klete planirala da pobegne iz svog berlinskog stana ili je već vodila tajni život u Italiji pod raznim pseudonimima?

Da li su dokumenti ukradeni, falsifikovani ili čak zvanično izdati, deo je istrage, piše Bild.

Daniela Klette Foto: Facebook

"Nekada je bilo veoma lako falsifikovati italijanske pasoše. Lako su se falsifikovale kao turske lične karte. U Italiji je takođe bilo mnogo provala u javne organe u kojima su ukradeni blanko dokumenti. Dakle, prevaranti su imali originalni papir u svojim rukama", rekao je istražitelj za Bild.

On je dodao da je Danije jednostavno uzela dokument koji joj je bio dostupan.

"Da ste joj kupili danski, verovatno bi i to uzela. Bilo bi neverovatno da ima legitimaciju iz neke afričke ili azijske zemlje", dodao je on.

Prema informacijama generalnog federalnog tužioca, Klete je zajedno sa ostalim pripadnicima RAF-a pripadala "Vinćenco Spano komandi". Tako su se zvale ubice RAF-a koje su 13. februara 1991. uveče izveli napad oružjem na američku ambasadu u Bonu. Teroristi su 250 puta pucali na zgradu ambasade.

Bild piše da je Vinćenco Spano bio italijanski levičarski ekstremista koji se pripisuje italijanskim "Crvenim brigadama" i francuskoj terorističkoj bandi "Action Directe".

Kada su važni teroristi RAF-a Vili Peter Stol i Elizabet fon Dajk bili ubijeni od strane policije tokom pokušaja hapšenja 1978. i 1979. godine, oni su već imali kod sebe lažne italijanske lične karte. Njih su ukrali pripadnici italijanskih "Crvenih brigada" u letovalištu Sala Komačino na jezeru Komo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA