Vreme čitanja: oko 2 min.

Velika promena u slučaju protiv braće Tejt: Sud sada mora da odluči šta i kako dalje

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tri žene koje su iznele optužbe za seks protiv kontroverznog influensera Endrua Tejta i njegovog brata u Rumuniji odustale su od žalbe

  • 0
Braća Endrju i Tristan Tejt Foto: Tanjug/AP

Tri žene koje su iznele optužbe protiv kontroverznog influensera Endrua Tejta i njegovog brata Tristana u Rumuniji odustale su od tužbe, otkriva Daily Mail.

Jedna žena se povukla iz slučaja prošlog meseca, a druge dve su zatražile da budu "deklasifikovane" kao žrtve na saslušanju iza zatvorenih vrata u rumunskoj prestonici Bukureštu u petak ujutru.

To znači da su od sedam žena koje su prvobitno iznele optužbe za silovanje i trgovinu ljudima ostale samo tri i sudije će sada morati da odluče kako dalje sa slučajem.

Rumunska policija je prvobitno uhapsila Tejtove krajem 2022. godine i držala ih u pritvoru nekoliko meseci pre nego što su pušteni da se brane sa slobode.

Istražitelji tvrde da su dvojica muškaraca - koji imaju dvojno britansko i američko državljanstvo - formirali kriminalnu bandu sa dve žene da bi seksualno iskorišćavali i trgovali drugim ženama, ali svi poriču optužbe.

Rumunska agencija za borbu protiv organizovanog kriminala DIICOT navela je da su četvorica optuženih formirala kriminalnu grupu 2021. "kako bi počinili krivično delo trgovine ljudima" u Rumuniji, kao i u SAD i Britaniji.

Agencija je navela da je sedam ženskih žrtava prevareno i prevezeno u Rumuniju, uključujući i neke koje su "zavedene" "lažnim tvrdnjama o braku i ljubavi".

Navodne žrtve su odvedene u zgrade na periferiji Bukurešta, gde su tužioci rekli da su bile seksualno eksploatisane i podvrgnute fizičkom nasilju od strane bande.

Izvor u Bukureštu je za Daily Mail rekao: "Dve žene su rekle da više ne žele da ih vide kao žrtve, a još jedna je učinila isto prošlog meseca."

"To znači da slučaj sada visi o koncu jer se skoro polovina od sedam povukla."

"Sudija neće morati da sasluša pravne prigovore advokata i da odredi novi datum za još jedno preliminarno ročište."

"On bi u teoriji takođe mogao da odbije prigovore, zatvori pripremno ročište i odredi datum suđenja ili da celu istragu vrati DIICOT-u."

Ranije ove nedelje, dva brata su uhapšena u Bukureštu na zahtev policije Bedfordšira nakon što su dobili evropski nalog za hapšenje za istragu tvrdnji o silovanju i trgovini ljudima u Velikoj Britaniji.

Daily Mail je imao uvid u kopiju naloga u kojem se navodi da tri žene iznose ukupno jedanaest optužbi - tri silovanja, šest seksualnih napada i dva krivična dela trgovine ljudima.

Sudija je naredio da oni mogu biti izručeni nazad u Veliku Britaniju, ali tek nakon okončanja rumunskog slučaja i sada su se vratili u svoju bukureštansku vilu i negiraju nove optužbe.

Predstavnici Tejta odbili su da komentarišu kada im se obratio Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA