Vreme čitanja: oko 1 min.

Kim Džong Un se prvi put vozio limuzinom koju mu je poklonio Putin

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki obaveštajni zvaničnici su sve zabrinutiji oko dugoročnih implikacija zbog onoga što se čini da je novi nivo strateškog partnerstva između Severne Koreje i Rusij

  • 6
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un prvi put je seo u automobil koji je nedavno dobio od ruskog predsednika Vladimira Putina. Kimova sestra Kim Jo Džong ističe da vozilo ima "specijalne funkcije", prenosi RTS.

Severnokorejski lider Kim Džong Un prvi put je seo u automobil koji mu je u februaru poklonio ruski predsednik Vladimir Putin, otkrila je Kimova sestra, rekavši da autombil ima "specijalne funkcije".

Putin je Kimu poslao rusku limuzinu "aurus senat", koju mu je pokazao kada je severnokorejski lider bio na samitu u Rusiji u septembru prošle godine.

Aurus Senat, Kim Džong Un, Kim jong Un Foto: Tanjug/AP

"Specijalna funkcija ovog automobila je savršena i može potpuno da joj se veruje", rekla je Kim Jo Džong, ne iznoseći više detalja o čemu se radi.

Istakla je da je poklon ruskog predsednika jasan dokaz prijateljstva dve zemlje, koji se, kako je ocenila, "razvija na sveobuhvatan način, na visokom nivou".

Iako je prvobitno zamišljen kao vozila za državne zvaničnike, "aurus" je u maju 2021. lansirao svoj prvi civilni model, "senat". Prošle godine je pokrenuta proizvodnja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Američki obaveštajni zvaničnici su sve zabrinutiji oko dugoročnih implikacija zbog onoga što se čini da je novi nivo strateškog partnerstva između Severne Koreje i Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. mart 2024 | 13:29

    Lakše ga preskočiti nego zaobići 😂

  • Krkiša

    16. mart 2024 | 16:16

    Ako krene izvoz ruskih auta u Severnu Koreju ima da ruska autoindustrija procveta.

  • Šoša

    16. mart 2024 | 16:10

    Debelom bi zdravije bilo da ide peške ili biciklom inače S.K. je pri dnu zemalja po broju auta po glavi stanovnika. U rangu su afričkih zemalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA