Vreme čitanja: oko 1 min.

Huti i palestinski militantni planiraju "opkoljavanje" Izraela

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštila je u petak da je odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi

  • 0
Huti, Jermenski borci na protestu protiv UN rezolucije Foto:Osamah Yahya/ZUMA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Predstavnici jemenskih Huta razgovarali su o "širenju konfrontacija i opkoljavanju" Izraela na sastanku u Libanu sa Hamasom i drugim palestinskim grupama, izjavio je zvaničnik te militane grupe koju podržava Iran.

Predstavnici Hamasa, Islamskog džihada i Narodnog fronta za oslobođenje Palestine sastali su se prošle nedelje sa Hutima u Bejrutu, rekao je zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman.

Palestinski izvori su ranije naveli da je sastanak održan, a jedan od njih je rekao da su predstavnici razgovarali o "mehanizmima za koordinaciju svojih akcija otpora" za "sledeću fazu" rata u Gazi, koji je sada ušao u šesti mesec, prenosi "Tajms of Izrael".

Drugi neimenovani palestinski izvor, rekao je da su učesnici sastanka razgovarali o "komplementarnoj ulozi pokreta Ansar Alah (Huti) zajedno sa palestinskim frakcijama, posebno u slučaju izraelske ofanzive na Rafu".

Kancelarija izraelskog premijera Benjamina Netanijahua saopštila je u petak da je odobrio vojni plan za kopnenu operaciju u Rafi, bez navođenja vremenskog okvira.

Napadi Huti na brodove u Crvenom moru od početka rata između Izraela i Hamasa poremetili su globalnu trgovinu, akcije za koje pobunjenici kažu da predstavljaju znak solidarnosti sa Palestincima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA