Vreme čitanja: oko 2 min.

Tinejdžer podmetnuo požar, dve bebe žive izgorele sa roditeljima: Osuđen na 40 godina, a ovako se branio

Vreme čitanja: oko 2 min.

U požaru su stradali i brat Hasan, Djibril, njegova supruga, Adja Diol i njihova 22-mesečna ćerka Khadija

  • 4
Gavin Seymour Foto: Denver District Attorney’s Office

Gavin Sejmor (19) iz Kolorada osuđen je na 40 godina zatvora zbog podmetanja požara u kojem su dve bebe i tri odrasle osobe izgorele žive u svom domu.

On je mao je 16 godina kada je izazvao požar u kući u kojem je poginulo petoro članova porodice iz Senegala u Grin Vali Renču uDenveru, 5. avgusta 2020. godine. Priznao je krivicu za ubistvo drugog stepena i dobio je maksimalnu kaznu koju bi mogao dobiti pred sudom u petak, prenosi Daily Mail.

Istragom je utvrđeno da je napad bio slučaj pogrešnog identifikovanja u narkotrafikingu koji je krenuo po zlu. Jedan muškarac, žena i dete su preživeli požar skočivši kroz prozor drugog sprata.

Amandou Bej koji je u požaru izgubio suprugu Hasan i šestomesečnu ćerku, apelovao je da se Sejmor kazni smrtnom kaznom za zločin.

"Ovo nije pravda. Ako bih mogao dobiti smrtnu kaznu ili doživotnu robiju, to bi bila pravda", naveo je on.

U požaru su stradali i brat od Hasan, Djibril, njegova supruga, Adja Diol i njihova 22-mesečna ćerka Khadija. Njihova tela pronađena su na prvom spratu kuće blizu ulaznih vrata.

Seymour, koji je optužen zajedno sa tinejdžerima Kevinom Buijem i Dillon Siebertom, 19, osuđen je na 40 godina zatvora kao i na pet godina obaveznog uslovnog otpusta.

Sejmour se izvinio u sudnici u i rekao da bi voleo da može da vrati vreme i spreči tragediju.

"Nema trenutka kada ne osećam ogroman osećaj krivice i kajanja zbog svojih postupaka. ... Želim reći koliko mi je zaista žao članovima porodice i zajednici zbog svih šteta koje sam prouzrokovao", naveo je.

Bej se obratio Sejmouru u sudnici i rekao da se nada da će "umreti sporo i teško".

"I umrećeš mlad. I kada umreš, nadam se da ćeš osetiti sav bol koji su osećali dok su umirali. I osetićeš svu bol koju mi sada osećamo", poručio je on Sejmoru.

"Ovo je definitivno najgora, najbesmislenija istraga o ubistvu koju sam ikada istraživao", naveo je detektiv policije u Denveru Nil Bejker rekao je sudu.

"Ne mogu da se setim nijedne druge koja je više zaslužila maksimalnu kaznu dozvoljenu... Imamo pet žrtava. Dve su bebe", dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mujke

    17. mart 2024 | 07:57

    Ja bi njega u rusiji poslao u prvim redovima.

  • wewedf

    17. mart 2024 | 12:31

    Tako treba I ovog IZ DUBONE I ovog krsmanovica kao I sve ubice , samo dozivotna ili smrtna kazna . Dajte konacno da ocistimo ovu jadnu zemlju od gamadi !!!

  • Nije u redu

    17. mart 2024 | 09:45

    Odmah da se traži ektradicija u Srbiji,imamo odličnog advokata koji brani trenutno ovog iz Ribnikara...obavezno žalba na presudu ,dok nije kasno..Srbijo probudi se ,pomozi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA