Vreme čitanja: oko 1 min.

Kina upozorila građane da se ne kockaju u Singapuru: "To krši naše zakone"

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U saopštenju ambasada je "formalno podsetila" većinu Kineza u Singapuru da budu svesni zakona

  • 3
Singapur Singapur / Foto: Pixabay

Kineska ambasada u Singapuru danas je pozvala svoje građane u tom gradu - državi da se klone svih oblika klađenja, napomenuvši da kockanje krši kineske zakone.

U saopštenju ambasada je "formalno podsetila" većinu Kineza u Singapuru da budu svesni zakona i da se klone kockanja, prenosi Rojters.

"Iako su kazina u inostranstvu legalno otvorena, prekogranično kockanje kineskih državljana je kršenje zakona naše zemlje", saopštila je ambasada i dodala da ambasade i konzulati možda neće moći da obezbede konzularnu zaštitu za kršenje ovog zakona.

Kako navodi Rojters, Kina je intenzivirala svoju akciju protiv prekograničnog i onlajn kockanja, slanjem sličnih upozorenja u nekoliko zemalja, dok pokušava da spreči nezakonite aktivnosti svojih građana u inostranstvu.

"Prekogranično kockanje takođe može da donese rizike kao što su prevara,

pranje novca, kidnapovanje, pritvor, trgovina ljudima i šverc", navela je kineska ambasada u Singapuru.

Kineska vlada se uvek protivila svakom obliku kockanja i protivi se izlasku kineskih državljana iz zemlje da bave se industrijom kockanja, saopštila je ambasada.

Kineske ambasade u Južnoj Koreji i Šri Lanki nedavno su izdale slična upozorenja, dok su krajem februara agencije za sprovođenje zakona u Kini i na Filipinima sarađivale na repatrijaciji više od 40 kineskih državljania koji se bave ofšor kockanjem, navodi se u saopštenju iz kineske ambasade na Filipinima.

Pored toga, ministri javne bezbednosti Kine i Vijetnama su se složili da unaprede saradnju organa za sprovođenje zakona i potpisali memorandum o saradnji u borbi protiv prekograničnog kockanja.

Kineska ambasada u Singapuru, koji ima dva kazina, saopštila je da je Ministarstvo za javnostu bezbednost Kine otvorila platformu za izveštavanje o borbi protiv prekograničnog i onlajn kockanja, gde kineski građani mogu da prijave sumnjive aktivnosti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    18. mart 2024 | 08:28

    U Vankuveru dok sam radio u kazinu ni jedan Kinez ne ulazi u kazino ispod 400000$ koje ostavi za noć kao ja kad kupim žvaku bez žaljenja. Puni su ko brodovi

  • Nikolas

    18. mart 2024 | 08:21

    ENO IH U BRIZBENU PUNA KOCKARNICA KINEZA I TO UGLAVNOM ZENA !!!

  • Mihajlo

    18. mart 2024 | 09:53

    Kod nas fale jos samo mobilne kockarnice, kao nekad kolica sa sladoledom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA