Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokosila Matiju i njegovu porodicu, uskoro izlazi iz zatvora? Odlučeno da li je Anđelika sposobna za suđenje

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je osumnjičena da je 6. juna 2023. godine vozila audi brzinom od 90 kilometara na čas i udarila Marka A. (48), njegovog sina Matiju (2) i baku Mariju Graciju Z. (65). Ostali su na mestu mrtvi

  • 0

Anđelika H. (32), osumnjičena da je prošle godine svojim audijem pokosila porodicu u italijanskom gradu Santo Stefano di Kadore, nakon čega su tri osobe završile mrtve, biće navodno puštena 25. marta nakon 260 dana u pritvoru, prenosi Bild.

Anđelika, nemačka državljanka, u petak se pojavila pred sudom u Italiji. Ona je osumnjičena da je 6. juna 2023. godine vozila audi brzinom od 90 kilometara na čas kroz italijanski grad i udarila Marka A. (48), njegovog sina Matiju (2) i baku Mariju Graciju Z. (65), koji su šetali. Svo troje su umrli na licu mesta.

Potom je nedeljama lečena u psihijatrijskoj bolnici sve dok u septembru nije rekla da je njen automobil imao tehnički kvar. Nadzorne kamere su pažljivo snimile njihovu brzu vožnju i čudne manevre skretanja pre sudara.

Anđelika je "društveno opasna"

Na pripremnom ročištu u petak, Anđelika H. je saslušala osam veštaka koji su morali da procene njeno psihičko stanje.

Oni su potvrdili da je ona bila "visok stepen društvene opasnosti", ali su istovremeno potvrdili da je imala ograničen uvid u vreme zločina.

Ona je napustila roditeljski dom u Bavarskoj u oktobru 2022. nakon svađe i od tada je živela u kolima. U maju se potukla sa policajcima u tržnom centru u Bolcanu, a početkom januara ove godine napala je svog cimera i čuvare u zatvoru tokom depresivne epizode.

Preti joj 18 godina zatvora

Stručnjaci su utvrdili da je sposobna da joj se sudi na predstojećem suđenju, u kojem joj preti kazna do 18 godina zatvora po tri tačke "ubistvo na putu". Njen branilac Đuzepe Triolo nije uspeo u svom zahtevu da svog klijenta prikaže kao potpuno nesposobnog.

Sudija sada mora da odluči da li Anđelika H. može da se vrati u kućni pritvor u Nemačku do suđenja ili će se lečiti u bolnici.

Za majku malog Matije, koja je takođe izgubila muža i majku, kazna na kraju nije bitna.

"Nikakva osuda, nikakva nadoknada ne mogu da nam vrate ono što smo izgubili", rekla je u petak Elena P. (42).

Ali ona mora da odgovara za svoje teške zločine pred sudom i ne bi trebalo da prođe ni jedan dan bez nadzora, objasnili su advokati porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA