Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp: Moguće je da je Putin umešan u smrt Navaljnog

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne znam, ali možda, mislim moguće, mogao bih da kažem verovatno, ne znam", rekao je Tramp na pitanje novinara o smrti Navaljnog

  • 2
Donald Trump Tramp, Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da smatra da je moguće da je ruski predsednik Vladimir Putin umešan u smrt lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog.

Posetimo, Putin se oglasio o smrti Navaljnog i rekao da je "žalosno kada neko umre".

"Ne znam, ali možda, mislim moguće, mogao bih da kažem verovatno, ne znam. On je bio mlad čovek, tako da bi statistički bio živ još dugo, verovatno je da se dogodilo nešto što je bilo neobično", rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Tramp je takođe više puta obećavao da će obustaviti pomoć Ukrajini i primorati Kijev da sedne za pregovarački sto sa Rusijom, a kako navodi Politiko, taj stav podstiče uznemirenost među zapadnim saveznicima da bi republikanski kandidat mogao da osvoji drugi mandat u novembru.

Tramp je dodao da se nada da neće morati da bira između ruske pobede u Ukrajini i slanja pomoći Kijevu i istakao da se rat u Ukrajini ne bi nikada dogodio da je on bio predsednik kada je konflikt izbio u februaru 2022.

Ruske vlasti su saopštile da je Navaljni, najistaknutiji kritičar predsednika Vladimira Putina, umro 16. februara u zatvoru prirodnom smrću.

On je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog i zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda "osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti".

Njegove pristalice, uključujući i njegovu udovicu Juliju, tvrde da je Navaljni ubijen, ali Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost u smrt lidera opozicije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    19. mart 2024 | 04:54

    Da je zna navaljni koliko ga volite i koliko će te pisati o njemu, odavno bi umro!!! Jedino nikako da nam razjasnite par stvari: zašto se vratio u Rusiji, ako su ga već "otrovali" i bio u nemačku? Zašto majka i sin dotičnog izjavljuju da su razvedeni i da ona živi sa novim mužem, čičvarkin? Odkuda tolika "veličina od žene" za koju niko nije čuo do tada je pola sata pre smrti "muža" pozvana na minhensku konferenciju? I glavno pitanje: zar vi stvarno mislite da je navaljni , sa 0.2 % glasova mogao da pobedi na izborima, i ako je mogao, kako???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA