Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova četiri državnika su Putinu čestitala pobedu na izborima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je njegov ukupno peti predsednički mandat, a u trci je bilo još tri kandidata

  • 29
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin izvojevao je pobedu na predsedničkim izborima u Rusiji koja će mu omogućiti da na vlasti ostane do 2030. godine.  Ovo je njegov ukupno peti predsednički mandat, a u trci je bilo još tri kandidata. Ubrzo su stigle i prve čestitke, doduše, od samo nekoliko lidera.

Podaci Centralne izborne komisije nakon obrade 99,65 odsto glasačkih listića pokazuju da Putin vodi sa 87,32 odsto glasova. Nikolaj Haritonov je osvojio 4,30 odsto glasova, Vladislav Davankov 3,80 odsto, Leonid Slucki 3,20 odsto, prenosi agencija RIA Novosti.

Predsednik Kine čestitao Putinu

Si Đinping čestitao je Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije, preneli su danas kineski državni mediji.

S druge strane Putin je na konferenciji za novinare nakon završetka predsedničkih izbora rekao da su odnosi između Rusije i Kine stabilizirajući faktor u evroazijskom regionu, prenela je Sinhua.

Vladimir Putin i Si Đinping Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, odnosi su se dobro razvili u prethodne dve decenije, veoma su stabilni i dopunjuju se.

Kim "poslao čestitke"

Lider Severne Koreje, Kim Džong Un, čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na pobedi na predsedničkim izborima, objavila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Novinska agencija je izvestila da je Kim "poslao čestitke” predsedniku Putinu i da će "ambasador Severne Koreje u Rusiji Šin Hong-čul uručiti čestitku ruskom Ministarstvu spoljnih poslova".

Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Palestinski predsednik poželeo uspehe u obavljanju "uživšenih zadataka"

Mahmud Abas čestitao je danas Vladimiru Putinu na pobedi na predsedničkim izborima u Rusiji.

Abas je poželeo Putinu uspehe u obavljanju "uzvišenih zadataka" koji su mu povereni i ostvarivanju zacrtanih ciljeva, navodi se u saopštenju palestinskog predsednika, prenosi agencija WAFA.

Mahmoud Abbas, Mahmuda Abas, palestinski predsednik Foto: Shutterstock

On je naveo da je ponosan na prijateljske odnose koji, kako je istakao, spajaju dve zemlje i dva naroda i iskazao zahvalnost za podršku koju Rusija pruža pravima palestinskog naroda.

Na izborima koji su trajali tri dana - od 15. do 17. marta, za Putina je glasalo 87,3 odsto birača, pokazuju podaci ruske Centralne izborne komisije na osnovu prebrojanih 99,94 odsto glasova.

Raisi čestitao ubedljivu pobedu

Predsednik Irana Ebrahim Raisi čestitao je danas Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije, navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu ambasade Irana u Moskvi.

"Predsednik Islamske Republike Iran uputio je čestitke povodom ubedljive pobede na izborima i ponovnog izbora Vladimira Putina za predsednika Rusije", navodi se u saopštenju, preneo je TASS.

Putin, koji vodi na predsedničkim izborima u Rusiji, imao je telefonske razgovore sa liderima Azerbejdžana, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana, saopštila je pres služba Kremlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    18. mart 2024 | 16:55

    BRATU PUTINU CESTITAM POBEDU !!! SLAVA RUSIJI !!!

  • Nasa braća

    18. mart 2024 | 17:41

    Živeli Putin,Lukašenko,Kim,Kadirov i Si.Pravi lideri i vođe slobodnog sveta.

  • Dzaja

    18. mart 2024 | 16:25

    Svetska demokratska elita iz čijih država i diktatura beži ko god može.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA