Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajina i NATO pokrenuli saradnju u oblasti strateških komunikacija

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajina i NATO pokrenuli saradnju u oblasti strateških komunikacija

  • 2
Ukrajina NATO Foto-ilustracija: Shutterstock

Ukrajina i NATO danas su pokrenuli rad Komiteta za strateške komunikacije u okviru Saveta Ukrajina-NATO, objavljeno je na sajtu Misije Ukrajine pri NATO.

"U sedištu NATO-a u Briselu održan je inauguracioni sastanak Komiteta za strateške komunikacije Saveta Ukrajina-NATO... Posebna pažnja posvećena je pitanju komunikacije sa stanovništvom na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine i koje mehanizme Ukrajina koristi kako bi bezbedno dostavila istinite i pouzdane informacije našim sugrađanima koji su pod okupacijom", navodi se u saopštenju.

Direktorka Odeljenja za komunikacije i javnu diplomatiju Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Viktorija Ljalina-Bojko je predstavila ključne prioritete Ukrajine u spoljnim komunikacijama, posebno obezbeđivanje stalne podrške Ukrajini i obezbeđivanje neophodnog naoružanja od saveznika, promovisanje Formule mira predsednika Zelenskog, jačanje izolacije Rusije, uključujući sankcije i obezbeđivanje odgovornosti Rusije za zločine protiv Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su posebnu pažnju posvetili i značaju komunikacija sa zemljama globalnog juga.

Zemlje članice NATO-a su istakle da je Alijansa posebno zainteresovana za proučavanje jedinstvenog iskustva Ukrajine u vođenju uspešnih komunikacija tokom rata i da novoformirani Komitet smatraju efikasnim sredstvom za saradnju u ovom pravcu.

Saveznici su takođe potvrdili svoju spremnost da podrže Ukrajinu, posebno u suprotstavljanju ruskoj propagandi i dezinformacijama, kao i da tema podrške Ukrajini ostaje u fokusu međunarodne pažnje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA