Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandra je ubio nepoznati vozač, a njegov otac je odlučio da ga nađe: "Ne budi patetična kukavica, javi se"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar je preminuo te noći od najtežih povreda u nesreći – nakon što su se lekari dva sata očajnički borili za njegov mladi život

  • 1
BMW, brzina, jurnjava Ilustracija: Pixabay

Te noći bol je ušao u živote roditelja. Nepoznati muškarac je pregazio njihovog sina, ubio ga - i pobegao neprepoznat. Sada je porodica u svojr ruke uzela potragu za njim, javlja Bild.

Strašna nesreća u Veselingu dogodila se u noći 26. marta 2023. godine. Stanar je oko 1 sat posle ponoći čuo jak prasak u Rodenkirhener štrase, izašao je iz stana i pronašao teško povređenog Aleksandra S. (20).

"Počinilac je nemilosrdno ostavio mog sina da umire na ulici", kaže njegov otac Jirgen S. u snimku koji je porodica sada objavila na Jutjubu.

Aleksandar je preminuo te noći od najtežih povreda u nesreći – nakon što su se lekari dva sata očajnički borili za njegov mladi život.

"Aleksandar je imao samo 20 godina. Studirao je psihologiju i honorarno radio u ALDI-ju. Ceo život je još bio pred njim. 20 godina radosti u životu – izbrisane u jednom trenutku. Ostale su nam samo lepe uspomene na voljenog sina", rekao je njegov otac.

Potraga je bila neuspešna

Policija je odmah nakon udesa tragala za vozačem, ali za sada bezuspešno. Na mestu nesreće policija je pronašla delove tamnog BMW-a serije 1 - verovatno 2008. ili 2009. godište.

Na snimku se otac direktno obratio nasilniku:

"Kako živiš s osećajem da si ostavio mladu osobu da umire na ulici i samo pobegao? Pitam te: zar nemaš noćne more? Zar ne razmišljaš o tome svakog dana? Zar ne vidiš trenutak udara u svom umu svaki dan?"

Otac je siguran da zločin opterećuje i počinioca.

"Ne budi patetična kukavica. Predaj se policiji."

Jirgen S. takođe govori o savesti porodice vozača koji je učestvovao u nesreći.

"Da li imate člana porodice, prijatelja ili poznanika sa tamnim BMW-om serije 1 čije ste čudno ponašanje naknadno primetili – kao što je iznenadno povlačenje, tuga ili agresija?"

"Pomozite nam da pronađemo osobu koja je oduzela život našeg sina Aleksandra", apelovao je otac.

On je za Bild rekao: "To mi je namera. Želimo da ovo vidi što više ljudi."

Porodica je ponudila nagradu od 10.000 evra za informacije koje dovedu do istrage, identifikacije i hvatanja počinioca ili izvršilaca.

Odeljenje za ubistva Kelna traži informacije na 0221 229-0 ili putem e-pošte na poststelle.koeln@polizei.nrv.de

Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Kelnu, trenutno je u planu da se slučaj predstavi u jednom od narednih izdanja ZDF programa "Aktenzeichen XY... unsolved".

Za relevantne informacije istražitelji žele da ponude i 3.000 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. mart 2024 | 08:48

    Taj čim je pobegao nije ni trepnuo. Nema taj kajanje. Da je imao empatije pomogao bi detetu. Neće ga naći nikad na taj način sam da se preda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA