Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp zatražio da mu sud dozvoli pravo žalbe na dalji rad tužiteljke u Džordžiji

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tramp zatražio da mu sud dozvoli pravo žalbe na dalji rad tužiteljke Vilis

  • 0
Tužiteljka Fani Vilis Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp zatražio je danas od sudije u američkoj saveznoj državi Džordžiji da mu dozvoli da uloži žalbu na odluku kojom se državnoj tužiteljki Fani Vilis dozvoljava da nastavi rad u krivičnom postupku protiv Trampa po optužbama za nezakonit pokušaj da preokrene svoj poraz na predsedničkim izborima.

Tramp, republikanski kandidat za predsednika SAD sa nekoliko optuženih saradnika nastavlja sa pokušajima da se diskvalifikuje tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis navodeći da je Vilisova ostvarila novčanu korist tokom ljubavne afere sa doskorašnjim specijalnim tužiocem koji je vodio potupak protiv Trampa, prenosi Rojters.

Žalba bi mogla dati Trampu još jednu priliku da odloži suđenje što je, po svemu sudeći, primarna pravna strategija bivšeg predsedika SAD koji se suočava sa četiri krivične optužnice u jeku izborne godine, ocenjuje Rojters.

Advokati Trampa i osam saoptuženih pisali su sudu tvrdeći da je pitanje diskvalifikacije "od najveće važnosti za ovaj slučaj".

Portparol kancelarije tužiteljke Vilis nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Sudija okruga Fulton Skot Mekafi presudio je 15. marta da Vilisova i njena kancelarija mogu da nastave rad na ovom slučaju sve dok je njen bivši partner Nejtan Vejd izvan postupka, što je Vejd i prihvatio.

Sudija Mekafi je zaključio da veza Vilisove i Vejda nije stvorila sukob interesa koji bi zahtevao njenu diskvalifikaciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA