Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasio se brat nestale Ane Knežević, demantovao medije i progovorio o svom strahu: "Male su šanse da je živa"

Vreme čitanja: oko 3 min.

U izveštaju španskog medija El Cierre Digital od 12. marta, citirani su "izvori bliski slučaju" koji tvrde da je policija pronašla biološke ostatke u stanu njegove sestre

  • 0

Brat Ane Knežević (40) demantovao je nedavne navode medija da su "biološki ostaci" pronađeni u njenom stanu u Madridu, a usput je priznao i svoj najveći strah da su "male šanse" da je njegova sestra još uvek živa.

U izveštaju španskog medija El Cierre Digital od 12. marta, citirani su "izvori bliski slučaju" koji tvrde da je policija pronašla biološke ostatke u stanu njegove sestre.

Podsetimo, pre dva dana je muž nestale devojke, David Knežević, odbio je da se povrgne poligrafskom testiranju u sklopu istrage, prenose španski mediji.

Njen brat, Felipe Henao, nedavno se pojavio u javnosti sa očajničkim molbom, a onda je spomenuo i da je FBI demantovao izveštaj o navodnim ostacima i da porodica i dalje očajnički traži odgovore.

"Želimo da znamo istinu. Želimo da znamo gde je moja sestra. Ako neko ima bilo kakve informacije, bilo kakve savete, molimo da se obratite FBI ili španskim vlastima", rekao je Felipe.

Na pitanje o navodnom otkriću bioloških ostataka u njenom stanu, Henao je rekao da je pitao FBI da li je izveštaj tačan i "rekli su mi da nije".

"S obzirom na to da je istraga u toku, istražitelji ne žele da dele nikakve informacije, jer bi to moglo da ugrozi slučaj. Razumem", dodao je Henao.

Rekao je da se njen slučaj tretira kao nasilje u porodici i kao slučaj prisilnog nestanka, a ne dobrovoljnog.

U jednom trenutku je prokomentarisao i mogućnost da je Ana još uvek živa.

"Ne znam. Morate se suočiti sa stvarnošću, a prošlo je 40 dana. Pitao sam ih i šanse su male. Trudimo se da ne gubimo nadu i nikada neću prestati da se borim za svoju sestru. Boriću se dok je ne nađemo", rekao je.

U razgovoru za Dejli mejl prošlog meseca, Henao je rekao da je njegova majka bila "razorena" zbog nestanka svoje ćerke.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva/telegraf.rs

Podsetimo, Ana je poslednji put viđena 2. marta ispred stana koji je iznajmljivala u luksuznoj zgradi u Madridu. Ana, rodom iz Kolumbije, američka je državljanka. Sa Davidom je bila u braku više od deset godina, a pre nekoliko meseci odlučili su da se raziđu. Ana je tada donela odluku da se privremeno premesti u Španiju, a u Madridu je bila od decembra.

Njeni prijatelji kažu da ne vide razlog da Ana samovoljno nestane, a glavna misterija su čudne poruke koje su 3. februara stigle sa njenog broja telefona, ali "ne zvuče kao Ana".

U tim porukama Ana je napisala da je upoznala nekog na ulici i da sa njim ide u vikendicu na oko dva sata od Madrida. Napisala je da je tamo signal loš i da će se javiti kad se vrati... Od tada je više niko nije ni čuo ni video.

Ana Knežević Foto: Privatna arhiva/telegraf.rs

Ono što je podiglo uzbunu jeste to što Ana nikad ne bi ovako nešto uradila. Nikad ne bi sa nepoznatim muškarcem krenula negde, kamoli van grada. Takođe, poruke prijateljima poslate su sa tri sata razmaka. Jedna je bila na engleskom, druga na španskom, sa čudnim frazama, zbog čega su prijatelji uvereni da ih Ana nije pisala.

Njena najbolja drugarica Sana pokušala je da je dobije u stanu 4. februara, zbog čega je ceo slučaj prijavila policiji. Kako je Sana ranije rekla za Telegraf.rs, stan je odmah bio pregledan, ali nije bilo znakova provale i premetačine, ta da ništa od stvari nije nedostajalo.

Sa čitavim slučajem upoznata je i španska Nacionalna policija, koja je otpočela potragu za nestalom Anom.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA