Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukrajina istakla svoju ključnu prednost nad Rusijom: Sve nade polažu u nju

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojni analitičari kažu da bi dronovi Ukrajini mogli da daju tehnološku prednost, ali se i ruska industrija dronova takođe brzo razvija

  • 1
Rusija Ukrajina dronovi Foto: Smoliyenko Dmytro/Ukrinform/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Razvoj bespilotnih sistema, odnosno dronova, je ključan za pružanje prednosti Kijevu protiv brojčano nadmoćnih ruskih snaga, napisao je danas glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski na društvenoj mreži Telegram.

"Tražimo asimetrična rešenja za dobijanje kvalitativne prednosti nad brojčano nadmoćnim protivnikom", rekao je Sirski posle sastanka sa svojim zamenikom Vadimom Suharevskim, prenosi Rojters.

Zbog više ljudi i oružja u svojim rukama, ruske snage povećavaju pritisak preko celog fronta i postepeno napreduju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u februaru imenovao Suharevskog za glavnog u razvoju bespilotnih sistema, koji borbu sa bojišta premeštaju na bombardovanje vojne, energetske i transportne infrastrukture.

Vojni analitičari kažu da bi dronovi Ukrajini mogli da daju tehnološku prednost, ali se i ruska industrija dronova takođe brzo razvija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    19. mart 2024 | 10:37

    NATO SE DIREKTNO UKLJUCIO U RAT PROTIV RUSIJE U UKRAJINI -BLIZIMO SE APOKALIPSI !!!! ZAPAD NE ZELI PREGOVORE -ZELE POBEDU -RAT !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA