Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubio decenijama starijeg ljubavnika i zabetonirao ga u kadi: Prekrio ga kafom, otkriveno zašto je to uradio

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi muškarac se izjasnio krivim za ubistvo Garija Rubija (73) i s obzirom na to da je priznao krivicu neće biti osuđen na doživotni zatvor

  • 0
Juan Baron Foto: Tanjug/AP/Honolulu Police Department

Huan Tejedor Baron (25) proglašen je krivim za ubistvo ljubavnika, dve godine nakon što je njegovo telo pronađeno zabetonirano u kadi stana na Havajima.

Optuženi muškarac se izjasnio krivim za ubistvo Garija Rubija (73) i, s obzirom na to da je priznao krivicu, neće biti osuđen na doživotni zatvor.

Kako se naovodi, Huan će za ovaj zločin verovatno dobiti minimalno 20 godina zatvora.

U izveštajima koji su pročitani na sudu navodi se da je Baron ubio svog partnera kako bi preuzeo vlasništvo nad njegovim automobilom i kućom koja se nalazi u luksuznom delu Havaja.

Ubijeni muškarac je kuću kupio 2020. godine, a tada je procenjena vrednost nekretnine bila veća od 2 miliona evra.

Policija je 2022. godine iskopala telo muškarca iz kade, a dokazi su počeli da "isplivavaju na povrišinu" protiv Huana kada su službenici otkrili prepisku preko mejla.

U poslednjoj prepisci, Rubi je svom bratu otkrio kako je upoznao Huana koja je dosta mlađi od njega, a on je slučaj prijavio policiji nakon što se nisu čuli nedeljama.

Kako bi prikrio smrad raspadajućeg tela koje je zacementirao, Baron ga je prekrio kafom.

Američki šerifi i policija Los Anđelesa uhapsili su Barona nakon što su ga pronašli u Kaliforniji skrivenog u autobusu koji je saobraćao za Meksiko, prenosi AP.

Optuženi muškarac je poreklom iz Kolumbije, a navodi se da je u Americi boravio nelegalno jer mu je istekla viza. Ukoliko mu se odobri uslovni otpust, američka imigraciona i carinska služba će preuzeti slučaj nad njim i sprovesti deportovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA