Vreme čitanja: oko 2 min.

Čuvena fotografija kraljice Elizabete ispravljana na čak 19 mesta? Oglasila se i poznata agencija

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Palata je saopštila da je fotografiju načinila Kejt u zamku Balmoral u Škotskoj mesecima pre kraljičine smrti

  • 0
Kraljica Elizabeta II rođendan unuci Foto: Tanjug/AP

Čuvena fotografija kraljice Elizabete Druge, na kojoj pozira sa unucima i praunucima, a koju je načinila princeza Kejt Midlton, je prema navodima poznate svetske agencije prepravljana... Kraljevska porodica se ponovno našla u žiži javnosti zbog "retuširanja", taman nakon što je Kejt juče uslikana sa princom Vilijamom kako obilazi jednu farmu.

Getty Images tvrde da je fotografija kraljice sa unucima i praunucima, a koju je načinila Kejt i koju je Kensingtonska palata objavila prošle godine "digitalno menjana", a CNN navodi da su pronašli izmene na čak 19 mesta.

U pitanju je fotografija objavljena u aprilu 2023, na kojoj se vidi kraljica – koja je umrla sedam meseci ranije, kako je okružena decom. Palata je saopštila da je fotografiju načinila Kejt u zamku Balmoral u Škotskoj mesecima pre kraljičine smrti, ali su ispravke dovele do zabune oko toga da li je slika zapravo spojena sa različitih fotografija.

Nedoslednosti na fotografiji iz Balmorala uključuju neusklađenost kraljičine suknje i ćebeta i sofe na kojoj sedi. Čini se da su pramenovi kose princeze Šarlote klonirani, dok je ivica ramena princa Luja zamagljena i izgleda da se preklapa sa pozadinom. Osvetljenje na nekoliko delova na fotografiji takođe ne odgovara celokupnom osvetljenju slike.

Getty Images je u napomeni urednika naveo da je slika "digitalno poboljšana na izvoru". Kensingtonska palata je odbila danasa da prokomentariše njihove navode.

"Getty Images vrši reviziju slika u ponudi i u skladu sa svojom uređivačkom politikom postavlja napomenu urednika na slike za koje je izvor sugerisao da bi mogle biti digitalno poboljšane", navodi se u saopštenju čuvene agencije.

Nove tvrdnje prate sagu o fotografiji Ketrin i njene dece za Dan majki, za koju se kaže da ju je snimio princ Vilijam, koja je takođe retuširana. U želji da uguši nemir koji je usledio nakon prve uređene fotografije, Kejt se izvinila i izjavila prošlog ponedeljka da voli da "eksperimentiše" sa uređivanjem slika.

Telegraf.rs je tada pisao o pet fotografija za koje se verovalo da su retuširane.

Sada otkrivene nedoslednosti na drugoj kraljevskoj fotografiji ponovo stavljaju Kejt u središte novih pitanja i prete da pokvare odnose članova kraljevske porodice sa vodećim novinskim i fotografskim agencijama.

To je kontroverza koja bi žestoko mogla da uzdrma kraljevsku porodicu, jer se događa u vreme kada se malo zna o zdravlju princeze Kejt i kada se sve više spekuliše o njenom statusu i braku sa Vilijamom.

U subotu su princ Vilijam i Kejt primećeni i fotografisani u prodavnici na farmi u blizini njihove kuće, što je olakšalo pitanja o njenom zdravlju. Mediji podsećaju i da je ranije ovog meseca snimljena u svom privatnom automobilu kako napušta Zamak Vindzor. To je ukupno dva puta da je uslikana u javnosti od januara, kada je imala operaciju stomaka, a zbog čega je operisana nikad nije saopšteno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA