Vreme čitanja: oko 1 min.

Tatjana umrla dok je bežala od medveda: Ovo su 4 greške koje je par napravio kobnog dana

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada žena nije preživela pad sa litice, nakon čega ju je navodno medved vukao nekoliko metara kao plen. Kada su spasioci stigli do mesta nesreće, pored njenog tela stajao je medved sa krvavom vilicom

  • 1
Medved Slovačka napad Printskrin: Facebook/Marika Trnková Bizubová

Tatjana (31) iz Belorusije umrla je u petak u dolini Demanovska u Niskim Tatrama u Slovačkoj. Ona je pala sa litice nakon što je nju i njenog prijatelja Konstantina pojurio medved.

Mlada žena nije preživela pad, nakon čega ju je navodno medved vukao nekoliko metara kao plen. Kada su spasioci stigli do mesta nesreće, pored njenog tela stajao je medved sa krvavom vilicom. Tek ga je pucanj upozorenja uplašio i oterao.

Mediji pišu da je par iz Belorusije napravio četiri velike greške tog kobnog dana, koje su navodno dovele do tragičnog ishoda.

Konstantin i Tatjana su iz Belorusije, ali su duže vreme živeli u Poljskoj. Muškarac je radio kao instruktor skijanja tokom zime u Slovačkoj, i rečeno je da je tog dana želeo da Tatjani pokaže lepotu Niskih Tatra.

Nažalost, taj dan se završio tragedijom, nakon što se par susreo sa medvedom od 120 kilograma. Dok su bežali od životinje, Tatjana je pala sa litice i poginula.

Četiri greške

Mediji pišu da je par napravio četiri velike greške tog dana.

Prvo, bili su na terenu na kojem je do sredine juna zabranjen ulaz za turiste. Teren prema planini Sina je veoma strm i kamenit i prekriven travom koja je mokra i klizava.

Drugo, područje na kojem su bili poznato je kao teritorija medveda. Moguće je da su se njih dvoje izgubili, jer su se kretali izvan obeleženih staza.

Treća greška je bio loš tajming putovanja. I posle četiri sata posle podne, kada više nema dovoljno svetla i sunce počinje da zalazi, Tatjana i Konstantin su se kretali planinskim terenom.

Što se tiče poslednje greške, njih dvoje nisu trebali da se razdvoje dok su bežali od medveda. Naime, kada su ugledali životinju, otrčali su u suprotnim pravcima. Da su ostali zajedno, mogli su da proizvedu glasnije zvukove, koji bi mogli da uplaše i oteraju medveda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. mart 2024 | 16:12

    Sa medom nema greške. Crni medved kad napadne ne odlazi dok ne ubije žrtvu,mrki medved malo te otrese i ostavi ako preživiš dobro a ako je ženka sa mladim ubi se sam,a grizli ubija samo zato što te je video. Možda biber sprej ali prva greška je što su bili u istoj državi sa medom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA