Vreme čitanja: oko 1 min.

Od britanske policije zatraženo da istraži slučaj Kejt Midlton

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu informaciju je potvrdila ministarka zdravlja Maria Kaulfild

  • 1
Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

Policija u Velikoj Britaniji dobila je nalog da razmotri tvrdnje po kojima je najmanje jedan zaposleni na privatnoj klinici u Londonu, gde je operisana Kejt Midlton i kralj Čarls, pokušao da pristupi poverljivoj dokumentaciji u vezi operacijom abdomena princeze od Velsa.

Ovu informaciju je potvrdila ministarka zdravlja Maria Kaulfild.

Zahtev je usledio nakon informacija objavljenih u Mirroru u kojima se navodi da je jedan zaposleni pokušao da zloupotrebi položaj i dođe do informacija o Kejtinom zdravstvenom stanju.

Ministarka zdravlja je rekla da su pravila o pristupu poverljivim medicinskim informacijama o pacijentima "vrlo, vrlo jasna".

"Osim u slučaju kada brinete o određenom pacijentu ili ako vam je on dao pristanak na uvid u informacije, ne biste smeli da imate pristup njegovom zdravstvenom kartonu", rekla je za radio LBC, dodajući kako je od "policije zatražena da istraži taj slučaj".

U saopštenju londonske policije stoji da "trenutno nije upoznata sa takvim podacima".

U međuvremenu Odeljenje britanskog poverenika za informisanje (ICO) ispituje tvrdnje. Oni nadziru proveru propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

"Možemo da potvrdimo da smo primili izveštaj o kršenju i procenjujemo dobijene informacije", rekao je portparol.

"Čvrsto verujemo da svi naši pacijenti, bez obzira na njihov status, zaslužuju potpunu privatnost i poverljivost u pogledu svojih medicinskih podataka", rekli su sa klinike.

Portparol Kensingtonske palate odbio je da potvrdi ili da demantuje informacije, uz objašnjenje da je to pitanje londonske klinike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    20. mart 2024 | 15:28

    Nema potrebe...vi ste istrazili da nema dalje, svakih 15 minuta ide nova vest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA