Vreme čitanja: oko 2 min.

Kad proradi majčinski instinkt: Hrabra vozačica autobusa spasla devetoro dece paklene smrti

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Proradio mi je majčinski instinkt. Imam dete, pa sam razmišljala o tim klincima kao o svojoj deci", rekla je hrabra Kia

  • 3
Zapaljen autobus Foto: Shutterstock

Vozačica školskog autobusa iz Luizijane proglašena je herojem nakon što je brzo reagovala i izvukla devetoro dece iz autobusa pre nego što je vozilo u potpunosti zahvatila i uništila vatra, javlja portal Good Morning America.

Kia Rusev, vozačica autobusa za Community Academies of New Orleans, bila je na putu do pete stanice duž svoje uobičajene rute 13. marta kada je shvatila da nešto nije u redu i kada je proradio njen majčinski instinkt.

"Proradio mi je majčinski instinkt. Imam dete, pa sam razmišljala o tim klincima kao o svojoj deci", rekla je ona za Good Morning, America.

Ova 28-godišnjakinja rekla je da je prvo primetila da nešto nije u redu kada je autobus kojim je upravljala počeo da gubi snagu.

"Autobus je počeo da se ponaša čudno, počeo je da trza i da ide veoma, veoma sporo", prisetila se Rusev ovog događaja.

Incident je snimljen kamerom za nadzor koja se nalazi na objektu u blizini. Na snimku se vidi kako Rusev staje, a prolaznik pritrčava da joj kaže da ispod školskog autobusa izbija vatra.

Rusev je rekla da je zatim brzo okupila mlade učenike unutar autobusa, koji su u periodu od predškolskog do osmog razreda, i odvela ih napolje i dalje od vozila.

"Morala sam da ostanem smirena zbog dece jer je bilo plača i trčanja ulicom, i morala sam da ih smirim, znate, da se uverim da su u redu", rekla je ova hrabra  vozačica.

Trenutak kasnije, prednji deo autobusa zahvatila je vatra.

Poslodavac ove junakinje, Community Academies of New Orleans, nazvao je njeno brzo razmišljanje i reakciju "hrabrošću na točkovima".

"Mogli smo izgubiti živote. O tome sam mnogo razmišljala", rekla je Rusev.

"Svaki put kada pogledam slike, pomislim, vau, moje sedište je bilo prvo koje je zahvatila vatra."

"Srećna što sam bila heroj zbog te dece i što sam heroj samoj sebi jer sam ih izvela iz autobusa", zaključila je ova hrabra dama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    20. mart 2024 | 18:45

    Возачица?! Нисам сигуран да постоји та реч у српском језику!!!

  • Cg

    20. mart 2024 | 20:13

    Hrabra zena , hrabra zena da je to uradio neki muskarac nebi nikome nampalo da to iznase. Cudo nas nadje od ovih borkinja i domacih (mukaraca) izdajnika !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA