Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska vlada pozvala naciju da stane uz Kejt: Princeza se i dalje ne oglašava, teorije zavere ne prestaju

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanska vlada pozvala naciju da stane uz Kejt Midlton

  • 4
Kejt Midlton Foto: Tanjug/AP

Britanska vlast pozvala je javnost u svojoj zemlji da stane uz princezu Kejt Midleton dok se oporavlja od operacije "usred gomile okrutnih teorija zavere o njenom zdravlju" i navodnom otkrivanju informacija o njenom zdravstvenom stanju u bolnici gde je lečena, javlja Daily Mail.

Zvanični portparol premijera Rišija Sunaka je pozvao na ovaj potez nakon što je otkriveno da je pokrenuta istraga o tvrdnjama da su zaposleni u privatnoj klinici gde je ona prošla abdominalnu operaciju ilegalno pokušali da pristupe njenom medicinskom kartonu.

Kancelarija informacionog komesara (ICO) navodi da istražuje tvrdnje da je jedan radnik Londonske klinike pokušao da bez ovlašćenja dobije uvid u dokumentaciju. Sama klinika saopštila je da će preduzeti "sve neophodne korake" da istraži navodni proboj poverljivih informacija.

U međuvremenu, princ Vilijam je obišao kasarnu Velške garde u Vindzoru - za koju služi kao pukovnik - dok na internetu i dalje kruže spekulacije o trenutnom zdravlju njegove supruge.

Viđen je kako razgovara sa vojnicima u kasarni Kombermer i objavio je post na X-u: "Kao pukovnik Velške garde, uvek je zadovoljstvo posetiti kasarnu i razgovarati sa vojnicima, čuti planove za njihovu budućnost i biti svedok odličnog rada Bataljona na fizičkoj i mentalnoj rehabilitaciji."

Na današnje upite novinara, zvanični portparol Rišija Sunaka pozvao je Britance da "stanu iza princeze od Velsa".

O navodnom incidentu u Londonskoj klinici, portparol je rekao: "Jasno je da postoje stroga pravila o podacima o pacijentima koja se moraju poštovati."

Na pitanje da li bi ljudi trebalo da daju Ket pauzu, on je dodao: "Mislim da svi mi želimo da stanemo iza princeze od Velsa, a zapravo i princa od Velsa, i očigledno joj želimo najbrži oporavak."

Izvršni direktor Londonske klinike obećao je da će se "preduzeti sve odgovarajuće istražne, regulativne i disciplinske mere" dok se istražuju tvrdnje o proboju podataka.

Njen glavni izvršni direktor, Al Rasel, konačno se oglasio ovog popodneva, navevši u saopštenju: "Svi u Londonskoj klinici su akutno svesni naših individualnih, profesionalnih, etičkih i pravnih dužnosti u vezi sa poverljivošću pacijenata."

"Ogromno smo ponosni na izuzetnu negu i diskreciju koju se trudimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakog dana ukazuju poverenje."

"Imamo sistem za praćenje upravljanja informacijama o pacijentima i, u slučaju bilo kakvog proboja, preduzeće se sve odgovarajuće istražne, regulativne i disciplinske mere."

"U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno krše poverenje bilo kog od naših pacijenata ili kolega."

Prema navodima, princeza je svesna optužbi, dok je portparol Kensington palate izjavio: "To je stvar za Londonsku kliniku."

ICO je u sredu saopštio: "Možemo potvrditi da smo primili izveštaj o proboju i da procenjujemo pružene informacije."

Kraljevski eksperti kažu da je Kejt verovatno šokirana vestima o navodnom curenju informacija - ali će biti previše zauzeta fokusiranjem na svoj oporavak.

Kensingtonska palata je saopštila da princeza neće obavljati javne dužnosti sve do nekog vremena nakon Uskrsa.

Nije porekla da je video snimak princeze uhvaćen tokom vikenda autentičan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen milunic paris

    20. mart 2024 | 18:57

    Cim je matora riknula odma pocinje da se lomi sve . Sad kad i charlito ode to ce biti ringispil od svega.

  • Komsija

    20. mart 2024 | 19:30

    Od operacije i oporavka ispade Spanska serija.Zar je toliko tesko,snimiti video uzivo,reci da si ok,ali da si na bolovanju???Jer narod Britanije ima prava da zna,jer ih izdrzava.

  • Maja

    20. mart 2024 | 19:36

    Kakva vlada jedne zemlje da intervenise za ove lezilebovice !?da li su oni pobrkali loncice pa od neradnika koji zive na tudjoj grbaci prave nesto bitno i vazno . Neka se zaposle i neka zive do toga . Zaista ne podnosim rojalite i monarhiju. Nista nisu dobro doneli samo poziraju ukoceni liseni svega sto je prirodno , ljudsko i sretno ...kpju god sliku sam videla od clanova( ne samo ovog kraljvstva) izgledaju jako nesretno i ozbiljno . Deca dok ne stasaju su prirodna dok ne shvate da ne smeju uglovi usana da se pomeraju dok se smeju . Jadničci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA