Vreme čitanja: oko 2 min.

Kongresmen Moskovic došao u Kongres noseći masku Vladimira Putina

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kongresmen Moskovic došao u Kongres noseći masku Vladimira Putina

  • 0
Džared Moskovic Foto: Tanjug/AP

Demokratski kongresmen Džared Moskovic došao je u Kongres na saslušanje o opozivu predsednika SAD Džozefa Bajdena noseći masku predsednika Rusije Vladimira Putina, pišu američki mediji.

Nadzorni odbor Predstavničkog doma održao je još jedno saslušanje u sklopu priprema za postupak Bajdenovog opoziva.

Predsednikov sin Hanter nije se pojavio na saslušanju.

On je već izjavio da svog oca nikada nije mešao u svoje poslovanje i pomenuo "kampanju ruskih dezinformacija" koja je navodno pokrenuta protiv predsednika SAD.

Novinar Pančbaulnjuza Maks Koen na platformi X (Tviter), prilažući fotografiju kongresmena Moskovica sa maskom ruskog predsednika, napominje da je on stavio Putinovu masku, ističući da republikanci žele da unesu element ruske dezinformacije u ova saslušanja.

"Hil" je, takođe, pisao o Moskovicevoj neočekivanoj pojavi u Putinovoj maski.

Noseći masku, kongresmen je "zahvalio" svom kolegi Džejmsu Komeru, koji vodi istragu protiv Bajdena, što je navodno koristio ruske obaveštajne podatke u okviru istrage, naveo je list.

Nadzorni odbor traži dokaze o umešanosti američkog predsednika u poslovne transakcije njegovih rođaka, koji su navodno trgovali njegovim imenom širom sveta.

U oktobru 2020. godine "Njujork post" je objavio seriju mejlova Hantera Bajdena, u kojima se pominje da je zastupao svog oca, kada je bio potpredsednik SAD, svojim poslodavcima u ukrajinskoj firmi Burisma.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp tvrdio je da je Bajden mlađi dobio milione dolara za lobiranje da "proda" pristup svom ocu.

Prepiska je navodno pronađena na laptopu Hantera Bajdena, koji je pronađen u radionici u Delaveru.

Ranije je objavljeno da se Bajden mlađi tereti po devet tačaka za utaju poreza za 1,4 miliona dolara od 2016. do 2020. godine.

Tužioci insistiraju na tome da je umesto plaćanja poreza potrošio milione dolara na "ekstravagantan način života", uključujući konzumaciju droge.

Po novim optužbama preti mu kazna do 17 godina zatvora.

Hanterovi advokati istakli su da je slučaj utaje poreza koji se vodi protiv njega politički motivisan i zasnovan isključivo na njegovom prezimenu.

Sam Hanter Bajden je svoj progon objasnio pokušajima republikanaca da unište očevo predsedništvo, jer su napadi na njegovog sina za njega nepodnošljiv bol.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA