Vreme čitanja: oko 2 min.

Nestala pre tri godine tokom života iz snova sa dečkom, majka moli Bajdena da je nađe: Misli da je ubijena

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U gluvo doba noći ona je nestala sa katamarana, otad je niko nije ni video ni čuo

  • 0

Porodica Britanke koja je nestala pre tri godine na američkim Devičanskim ostrvima, moli predsednika Džoa Bajdena za pomoć da je pronađu.

Sarm Heslop (41), bivša stjuardesa iz Sautemptona, živela je, kako se činilo, život iz snova na Devičanskim ostrvima, grupi Karipskih ostrva poznatim po belom pesku i tirkiznim vodama.

Tamo se preselila kako bi bila sa svojim novim dečkom, Rajanom Bejnom i živeli su i radili zajedno na njegovom čamcu, po imenu Siren Song.

Međutim, u martu 2021. godine, u gluvo doba noći, Sarm je nestala sa katamarana. Tri godine kasnije još uvek je zvanično nestala, ali njena majka Brenda Strit sada veruje da je ubijena.

"Verujem da je ubijena. Postoje mesta u okeanu na kojima mogu ljudi da budu bačeni i da ih nikad ne pronađu. Verujem da se to desilo. Volela bih da je dovedem kući, kako bih mogla da tugujem. Nisam tugovala jer je nemam, ne znam kako to da uradim", rekla je majka za Sky news.

Sarm i Bejn su veče pre nego što je nestala bili u sportskom baru. Bejn je njen nestanak policiji prijavio u 2.30 sati narednog jutra, rekavši da se probudio i da je video da je nema.

Savetovano mu je da obavesti Obalsku stražu, ali je on to navodno uradio tek devet sati kasnije. Kada su se na kraju ukrcali na čamac, u izveštaju obalske straže se navodi da je Bejn bio "visoko alkoholisan" i sprečio je pretres kabine.

Ostrvska policija nije nikad intervjuisala Bejna, nikada nije forenzički pretražila brod i odbila pomoć FBI-a.

"Oni nisu radili svoj posao kao policajci, nisu radili svoj posao kao ljudska bića", rekla je majka nestale.

Govoreći iz Eseksa, gde sada živi, Strit je pozvala američke vlasti da uzmu slučaj od policije Devičanskih ostrva.

"Poslala sam mejl predsedniku Bajdenu, ali nije odgovorio. Tražim njegovu pomoć, da nam neko od njegovih odeljenja pomogne", rekla je ona.

Porodica je angažovala bivšeg komandira policije Metropolitena za ubistva, Dejvida Džonstona, da pomogne u potrazi za Heslop. On je pisao ministru spoljnih poslova lordu

Kameronu da podstakne američke vlasti da nadgledaju istragu policijske uprave Devičanskih ostrva.

"Ono što mislim da nam sada zaista treba jeste da Dejvid Kameron kao ministar spoljnih poslova pozove svog kolegu u SAD, koji je državni sekretar za unutrašnje poslove, na odgovornost, da zahteva od guvernera ostrva da daju jasne i nedvosmislene odgovore o tome šta su uradili ili šta bi još moglo da se uradi. I da razmislim o formalnom intervjuu sa dečkom da ga pitam šta se dogodilo te noći", rekao je on.

Bejn je već osuđen za nasilje u porodici. Godine 2011. bio je u zatvoru zbog napada na svoju bivšu suprugu Kori Stivenson.

Portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova je rekao da pomažu porodici Britanke koja je prijavljena kao nestala na američkim Devičanskim ostrvima.

"U kontaktu smo sa policijom američkih Devičanskih ostrva i američkom obalskom stražom", poručio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA