Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo bake Marine pronašli u blizini kuće ljudi koji su joj oteli unuku: Marko se hvalio da će dobiti bebu

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Telo Marine izvučeno je iz jezera

  • 0
Otmica bebe, Maryna Stetsenko Marina Foto: Polizeipräsidium Mannheim, Privatna arhiva

Nemačka policija sprovodi istragu o otmici i dvostrukom ubistvu, a nakon što je iz jednog ribarskog jezera izvučeno telo Marine S. (51), bake bebe koja je oteta pre dve nedelje. Telo je pronađeno nedaleko od kuće para koji se sumnjiči za otmicu deteta.

Prethodno je policija 7. marta u reci Rajni u Hohenhajmu pronašla telo Margarite R. (27), Marinine ćerke i majke male Mije, dok se baki i devojčici izgubio svaki trag. Inače, reč je o Ukrajinki koja je izbegla tokom rata i sa bebom i majkom je živela u izbegličkom centru u Nemačkoj.

Nakon sedam dana opsežne potrage, devojčica je pronađena u kući jednog para u Vislohu i tada je policija uhapsila Nemca Marka O. (44) i njegovu suprugu Inu (43), koja je rodom iz Rusije.

U kući nisu pronašli Marinu, niti išta od njenih stvari, te je za bakom devojčice nastavljena potraga. Njeno telo juče je izvučeno iz jezera na koje dolazi pecaroši.

Inspektori su već neko vreme sumnjali da je Marina ubijena, zbog čega su angažovani ronioci na više lokacija. Nažalost, Marinino telo juče je pronađeno na dnu jezera.

Veruje se da je zločin bio unapred planiran, s obzirom na to da je uhapšeni Marko tokom proteklih nekoliko nedelja i meseci otvoreno razgovarao sa komšijama i kolegama sa posla o predstojećem "rođenju" njegove i Inine ćerke.

Komšije pričaju da se Marko, koji je radio u mesari, pre nekoliko dana ponosno pohvalio "novom bebom". On je tada kolegama tvrdio da je novorođenče još na odeljenju intenzivne nege.

"Imaju tri sina, suprug mi je u decembru rekao da će dobiti devojčicu u januaru. Ponosno mi je pokazao roze kapicu za dete. Bio sam iznenađen jer njegova žena uopšte nije izgledala trudno. Ali nikada nisam očekivao takav zločin. Par je uvek bio ljubazan i izgledao je fino", rekao je komšija za Bild.

Podsetimo, prema rečima prijatelja ubijene Margarite, ona i Marina su pre četiri meseca stigle u Nemačku i to iz Slovačke, gde su boravile u izbegličkom kampu. Poslednji put su viđene početkom meseca kako sede u restoranu sa jednom ženom. Veruje se da je to žena koju su upoznale preko interneta, a koja im je navodno rekla da može da im završi nemačke papire.

Mala Mia je, nakon što je pronađena u sredu, odvedena u bolnicu i u dobrom je stanju. DNK analizom je utvrđeno da je reč o otetoj devojčici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA