≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princ Hari: Princezu Dajanu prisluškivali novinari tabloida San

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hari je tražio sudiji višeg suda da doda nove tvrdnje u postojeću tužbu protiv izdavača Njuz grup njuzpejpers nakon što su izašli novi dokazi

  • 0
Princeza Dajana, tijara Foto: PA / PA Images / Profimedia

Vojvoda od Saseksa Princ Hari rekao je danas da je izdavač britanskog tabloida San nezakonito presretao pozive njegove majke princeze Dajane i oca kralja Čarlsa Trećeg.

Hari je tražio sudiji višeg suda da doda nove tvrdnje u postojeću tužbu protiv izdavača Njuz grup njuzpejpers nakon što su izašli novi dokazi iz materijala koje je predala produžnica medijskog konglomerata Ruperta Murdoka NGN, rekao je njegov advokat Dejvid Šerborn, prenosu Asošijeted pres.

U dodatku žalbi piše da je Dajana sumnjala da je praćena i prisluškivana, a Šerborn je naveo da su prisluškivani pozivi Dajane i Čarlsa neizbežno otkrivali privatne podatke o tada devetogodišnjem Hariju.

"Novine optuženog opisale su brige njegove majke kao 'paranoidne zablude', iako je istina da je bila pod bliskim nadzorom i da su njeni pozivi nelegalno presretani", rekao je Šerborn.

On je naveo da su za to prisluškivanje znali novinari i direktori tog medija, dok su u saopštenju NGN ovi navodi ocenjeni kao "neopravdani zaključci u podmetnutom i ciničnom napadu".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA