≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sin ubijene Biljane pričao nepovezano nakon hapšenja: Detalji užasa u Francuskoj

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U utorak je majka troje dece pronađena mrtva u svom domu, ležeći u lokvi krvi. Jedan od njenih sinova je uhapšen i stavljen je u pritvor, ali je morao da bude pušten

  • 0
Francuska, Pariz, metro, pretnja, terorista, žena, francuska policija Foto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Srpkinja Biljana B. (52) ubijena je u francuskom gradu Buksijer-o-Dam. Zbog zločina je uhapšen njen sin, ali je ubrzo prebačen na psihijatriju, javlja L'Est Republican.

Nekadašnja poslovna zgrada, pretvorena u stan, u Ulici Alzak-Loren u Buksijer-o-Damu u Francuskoj, od utorka je blokirana. U dvorištu, gde vlada haos sa brojnim predmetima svih vrsta, nalazi se stan, na nekoliko stotina metara od škole Gerken. Stan je zapečatila policija koja je istraživala mesto događaja satima.

To je bilo mesto gde je živela Biljana B. (52), sa suprugom koji je otkrio njeno telo, kao i njihovo troje dece - devojčicom i dva dečaka. Takođe, tu je izgubila život.

Njeno telo je pronađeno u prizemlju, gde je ležalo u lokvi krvi. Navodni događaji su se odvijali oko 14.30 sati.

Brzo je osumnjičen stariji sin. On je uhapšen od strane policije na pešačkom prelazu, desetak metara od kuće. Uhapšen je bez incidenta oko 15 sati.

Dok je telo žene odnešeno u utorak u ranim večernjim satima u medicinsko-forenzički institut u Nansiju radi obdukcije, mladić, dvadesetogodišnjak, nepoznat pravosudnom sistemu, bio je stavljen u pritvor.

Tokom tog vremena, navodno je iznosio nejasne, čak i besmislene izjave.

Navodno nije shvatio da mu je majka mrtva. Nakon nekoliko sati, pritvor je prekinut kako bi osumnjičeni bio pregledan od strane psihijatrijskog stručnjaka koji ga je prebacio u psihoterapijski centar u Nansiju na neodređeno vreme.

Komšije su povodom ubistva rekle danniko nije čio dozivanje u pomoć nesrećne žene, ali da su zato čuli zapomaganje njenog supruga.

"Nisam čuo žrtvu. Izašao sam napolje jer je otac vrištao i pokušavao da pozove pomoć. Desetak minuta kasnije stigli su policija i vatrogasci. Za to vreme sin je pobegao iz kuće. Nakon nekog vremena vratio se pešice, policajci su ga bacili licem na zemlju i vezali mu lisice", ispričao je komšija.

Taj komšija je na molbu policajaca ušao na mesto zločina.

"Policija me je zamolila da budem svedok tokom pretresa kuće od strane žandarma. Telo žrtve je tada već bilo odneto, ali sam video da je krvi bilo na dva mesta: u trpezariji i u kuhinji", rekao je prvi komšija nesrećne porodice.

On je dodao da srpska porodica u toj kući živi oko 10 godina.

Kako je komšija objasnio ovo nažalost nije prvi put da ova porodica ima probleme.

"Policija je i ranije intervenisala u ovoj porodici. Pre četiri godine taj isti mladić nožem jurio oca po dvorištu. Prije tri godine čekićem je razbio stakla na nekoliko vozila. Kada su žandarmi došli, još je držao čekić u ruci. Nešto sa tim mladićem nije bilo kako treba. Moglo se naslutiti da će se loše završiti", rekao je komšija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA