Vreme čitanja: oko 1 min.

Balon na vruć vazduh se zakucao u dalekovod, pa se zapalio: U njemu bilo 3 ljudi, kamera snimila incident

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je rekla da preliminarne informacije sugerišu da je pilot želeo da sleti u polje kada je jak vetar gurnuo balon na dalekovod koji ide iznad auto-puta

  • 0
Balon na vruć vazduh Minesota Foto: Tanjug/AP

Troje ljudi koji su bili u balonu na vruć vazduh u Minesoti prošli su uglavnom nepovređeni nakon što se njihova korpa zakucala u dalekovod, pala na zemlju i izazvala požar.

Saobraćajna kamera Ministarstva saobraćaja Minesote snimila je nesreću na video snimku. Do incidenta je došlo u sredu oko 18.50 sati u Ročesteru.

Policija je rekla da preliminarne informacije sugerišu da je pilot želeo da sleti u polje kada je jak vetar gurnuo balon na dalekovod koji ide iznad auto-puta 63.

Na snimku se vidi kako se balon odvaja od korpe dok varnice lete sa dalekovoda. Čini se da je korpa kratko visila na žici pre nego što je pala sa visine od šest do devet metara na zemlju.

U međuvremenu, balon je odleteo više u vazduh i nestao.

Pilot i dvoje putnika uspeli su na vreme da izađu iz korpe, čak i kada su varnice izazvale izbijanje vatre.

Policija je u saopštenju za javnost rekla da su dve osobe prijavile "veoma lake povrede". Vatrogasci su uspeli da ugase požar.

Balon je pronađen kasnije, oko 3,2 kilometra dalje, rekla je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA