≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasio se Makron nakon smrti Miterana: "Umeo da oživi maštu koja nas definiše i povezuje"

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelisejska palata saopštila je da predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit "izražavaju zahvalnost vernom državnom pregaocu i pripovedaču sa hiljadu lica"

  • 0
Frederik Miteran Foto: Luc Nobout / imago stock&people / Profimedia

Frederik Miteran, bivši ministar kulture i komunikacija u vladi francuskog premijera Fransoa Filona, direktor Francuske akademije u Rimu, pisac i publicista i sinovac bivšeg francuskog predsednika Fransoa Miterana, preminuo je u 76. godini, posle teške bolesti, objavili su francuski mediji.

Jelisejska palata saopštila je da predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit "izražavaju zahvalnost vernom državnom pregaocu i pripovedaču sa hiljadu lica", prenosi BFM TV.

Predsednik Francuske i njegova supruga odali su počast Frederiku Miteranu, hvaleći njegovu strast za pripovedanjem i posvećenost promovisanju francuskog kulturnog nasleđa.

"Predsednik Republike i njegova supruga pozdravljaju ovog slugu države i velikog pripovedača, koji je umeo da oživi maštu koja nas definiše i povezuje", navedeno je u saopštenju za javnost Jelisejske palate.

Frederik Miteran preminuo je u juče, u 76. godini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA