≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ubio se poznati biznismen

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fajnenšel tajms navodi da je Just umro od rane iz vatrenog oružja

  • 0
Markus Jooste Foto: Tanjug/AP

Bivši izvršni direktor Štajnhofa Markus Just (63) izvršio je samobuistvo u Južnoj Africi u četvrtak, izvestili su lokalni mediji, prenosi Rojters. 

Just, koji je igrao ključnu ulogu u transformaciji Štajnhofa iz male firme za nameštaj u Johanesburgu u multinacionalnu kompaniju, u sredu je dobio veliku kaznu zbog računovodstvene prevare.

Policija je saopštila da je obavljen uviđaj nakon smrti 63-godišnjeg muškarca, međutim, nisu imenovali pokojnika.

"Žrtva je zadobila ranu iz vatrenog oružja oko 15.20 (po lokalnom vremenu) u Kvaivater-u i da je podlegla smrti na putu do bolnice", rekao je portparol policije u Zapadnom Kejpu, pukovnik Andre Traut, pozivajući se na jedno priobalno predgrađe blizu Kejptauna.

Traut je rekao da policija istražuje okolnosti, dodajući da se ne sumnja na zločin.

Pozivajući se na izvore, južnoafrička televizija Nevzroom Afrika rekla je da je Just pucao na sebe prilikom hapšenja.

Fajnenšel tajms navodi da je Just umro od rane iz vatrenog oružja.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje.

Uprava za upravljanje finansijskim sektorom Južne Afrike kaznila je Justa sa 475 miliona randa (25,2 miliona dolara) u sredu zbog objavljivanja lažnih i obmanjujućih Štajnhofovih godišnjih finansijskih izveštaja i godišnjih izveštaja za period od 2014. do 2016. i polugodište 2017. godine.


Štajnhof je u decembru 2017. otkrio rupe na svojim računima, prvi znak računovodstvene prevare koja je dovela do skoro kolapsa maloprodajne grupe.

Štajnhof je od tada pretrpeo velike gubitke i niz tužbi. Just je rekao u južnoafričkoj parlamentarnoj istrazi 2018. da nije znao za bilo kakve računovodstvene nepravilnosti kada je napustio prodavnicu u decembru 2017. On je takođe bio pod istragom zbog prevare južnoafričke policije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA