Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron: Francuska će predložiti novu rezoluciju za prekid vatre u Gazi

S. Ž.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je saopštilo u četvrtak da je počelo na izradi nacrta sa diplomatama, u slučaju da američka ne prođe

  • 1
Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je danas da će ta država raditi na nacrtu nove rezolucije za prekid vatre u Gazi, nakon što su Rusija i Kina uložile veto na američku u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Nakon veta Rusije i Kine pre par minuta, nastavićemo da radimo u Savetu bezbednosti UN na osnovu francuskog nacrta rezolucije i radićemo sa našim američkim, evropskim i arapskim partnerima na postizanju dogovora", izjavio je Makron, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je saopštilo u četvrtak da je počelo na izradi nacrta sa diplomatama, u slučaju da američka ne prođe.

Za američki predlog rezolucije glasalo je 11 članica Saveta bezbednosti, dok su Rusija, Kina i Alžir bili protiv, a Gvajana uzdržana.

U američkom predlogu rezolucije se navodi da je "neposredan i trajni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa u Gazi imperativ", bez direktne veze sa oslobađanjem talaca koje je Hamas uzeo tokom napada na Izrael 7. oktobra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA