Vreme čitanja: oko 1 min.

Islamska država se oglasila: Okačila fotografiju terorista koji su izvršili napad uz jezivu poruku

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Islamska država oglasila se neposredno nakon terorističkog napada u Moksvi, i preuzela odgovornost

  • 13

Islamska država (ID) objavila je danas fotografiju tvrdeći da su na njoj četvorica napadača koja su izvršila smrtonosni teroristički napad na koncertnu dvoranu Krokus nadomak Moskve u kojem su poginule najmanje 133 osobe, objavila je na svom Telegram kanalu novinska agencija ID Amak.

"Napad je izveden u kontekstu nemilosrdnog rata između Islamske države i zemalja koje se bore protiv islama", navodi se u saopštenju agencije Amak, prenosi Rojters.

Islamska država je preuzela odgovornost za sinoćnji napad na koncertnu dvoranu Krokus, ali postojale su indicije zbog kojih Rusija istražuje povezanost napadača sa Ukrajinom uprkos tvrdnjama ukrajinskih zvaničnika da zvanični Kijev nema nikakve veze sa napadom.

Ruske vlasti su u subotu saopštile da su uhapsile 11 ljudi, uključujući četvoricu osumnjičenih naoružanih napadača povezanih sa terorističkim napadom na koncertnu drvoranu Krokus.

Islamska država oglasila se neposredno nakon terorističkog napada u Moksvi, i preuzela odgovornost.

Međutim, nakona hapšenja napadača ruski zvaničnici objavili su da su teroristi imali kontakte u Ukrajini, kao i da su planirali da pobegnu u tu zemlju.

U izjavama tokom saslušanja, o čemu postoje i video dokazi, teoriristi su rekli da im je plaćeno da izvrše napad.

Sa druge strane, zapadni zvaničnici još sinoć su objavili da iza napada stoji Islamska država, kao i da su o mogućem napadu obavestili Rusiju pre desetak dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    23. mart 2024 | 15:25

    Nemoguće, nije ISIS već Ukrajinci, oni su zlo, oni, tako kažu rusofili

  • Gan

    23. mart 2024 | 15:45

    Losa vam prica Ameri a u Gazi koga dole ubijaju jesu li tamo muslimani satrase ih jevreji pa nevideh da je u Tel avivu pukla ni petarda zbog toga. Krivac za ovo u Moskvi sedi u Americi.

  • Omaewa

    23. mart 2024 | 16:17

    Kakva priča za malu decu, kao objavili snimke terorista a ovi bežali od specijalaca po sumi, pritom kao ajde da stavimo kackete da izgledamo sto uverljivije, jer su ih teroristi nosili, kakva komedija, nije Putin pao sa kruške, zna čije je ovo maslo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA